Το απόλυτο σοκολατένιο upgrade του καλοκαιριού: Παγωτό ΚΑΡΙΟΚΑ! Το λατρεμένο γλυκό έγινε παγωτό… και είναι πιο πλούσιο, πιο βελούδινο και πιο σοκολατένιο από ποτέ!Κακάο + υποβρύχιο + καρύδι + τραγανή σοκολάτα = η πιο ελληνική, πιο απολαυστική καριόκα που έλιωσε και έγινε παγωτό. Κάθε κουταλιά είναι μια έκρηξη υφών – βελούδινο παγωτό, τραγανά καρύδια, κομμάτια σοκολατένιου κέικ και φλούδες σοκολάτας που σπάνε στο στόμα Και το καλύτερο; Φτιάχνεται χωρίς παγωτομηχανή και μένει έτοιμο στην κατάψυξη για κάθε "λιγουρίτσα". Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!


Υλικά
- 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά ή φυτική σαντιγί κρύα
- 260 γρ ζαχαρούχο γάλα
- 240 ml εβαπορέ γάλα αδιάλυτο
- 200 γρ βανίλια υποβρύχιο
- 230 γρ κουβερτούρα λιωμένη
- 30 γρ κακάο κοσκινισμένο
- 120 γρ σοκολατένιο κέικ ή brownie (κυβάκια κρύο)
- 70 γρ καρύδια χοντροκομμένα
- 100 γρ κουβερτούρα λιωμένη
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ ρίχνω τεμαχισμένη τα 230 γρ κουβερτούρας και τα βάζω να λιώσουν (είτε σε μπεν-μαρί είτε στα μικροκύμματα). Την ανακατεύω να λιώσει όλη και την αφήνω λίγο να κρυώσει.
- Σε άλλο μπολ με τον ίδιο τρόπο ζεσταίνω τη βανίλια υποβρύχιο για να μαλακώσει.
- Σε μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει και ρίχνω το κοσκινισμένο κακάο, ενσωματώνοντας το στο μείγμα.
- Προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα και το εβαπορέ και ανακατεύω.
- Βάζω την λιωμένη κουβερτούρα με το υποβρύχιο και ανακατεύω καλά να γίνει το μείγμα ομοιογενές (βοηθάω με μια σπάτουλα παίρνοντας ότι έχει κολλήσει στα τοιχώματα του μπολ).
- Σε ένα μεταλλικό δοχείο 35x11x7 εκ. ρίχνω το 1/3 του μείγματος του μπολ, πασπαλίζω το 1/3 από το χοντροκομμένο καρύδι, το 1/3 από το κρύο σοκολατένιο κέικ σε κυβάκια μικρά και ραντίζω με το 1/3 της λιωμένης κουβερτούρας (που έχω λιώσει με τον ίδιο τρόπο με προηγουμένως).
- Επαναλαμβάνω όμοια τις στρώσεις άλλες δυο φόρες.
- Χτυπάω το δοχείο στον πάγκο, να φύγει τυχών αέρας που έχει εγκλωβιστεί και κρατώντας κάθετα ένα πλατύ μαχαίρι, δημιουργώ οκτάρια στο μείγμα ώστε να μπερδευτεί λίγο.
- Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στην κατάψυξη ιδανικά όλη τη νύχτα.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 2845kcal | Carbohydrates: 344g | Protein: 45g | Fat: 153g | Saturated Fat: 81g | Polyunsaturated Fat: 22g | Monounsaturated Fat: 40g | Cholesterol: 428mg | Sodium: 1318mg | Potassium: 2021mg | Fiber: 13g | Sugar: 271g | Vitamin A: 4452IU | Vitamin C: 8mg | Calcium: 1046mg | Iron: 8mg