Το απόλυτο σοκολατένιο upgrade του καλοκαιριού: Παγωτό ΚΑΡΙΟΚΑ! Το λατρεμένο γλυκό έγινε παγωτό… και είναι πιο πλούσιο, πιο βελούδινο και πιο σοκολατένιο από ποτέ!
Κακάο + υποβρύχιο + καρύδι + τραγανή σοκολάτα = η πιο ελληνική, πιο απολαυστική καριόκα που έλιωσε και έγινε παγωτό. Κάθε κουταλιά είναι μια έκρηξη υφών – βελούδινο παγωτό, τραγανά καρύδια, κομμάτια σοκολατένιου κέικ και φλούδες σοκολάτας που σπάνε στο στόμα
Και το καλύτερο; Φτιάχνεται χωρίς παγωτομηχανή και μένει έτοιμο στην κατάψυξη για κάθε "λιγουρίτσα".
Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!
Παγωτό καριόκα
Παγωτό καριόκα
No ratings yet
Χρόνος
Προετοιμασίας
20 Λεπτά
Χρόνος ψύξης 8 Ώρες
Συνολικός
Χρόνος
20 Λεπτά
Πιάτο παγωτό
Μερίδες 2 Λίτρα
Θερμίδες 2845

Υλικά

  • 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά ή φυτική σαντιγί κρύα
  • 260 γρ ζαχαρούχο γάλα
  • 240 ml εβαπορέ γάλα αδιάλυτο
  • 200 γρ βανίλια υποβρύχιο
  • 230 γρ κουβερτούρα λιωμένη
  • 30 γρ κακάο κοσκινισμένο
  • 120 γρ σοκολατένιο κέικ ή brownie (κυβάκια κρύο)
  • 70 γρ καρύδια χοντροκομμένα
  • 100 γρ κουβερτούρα λιωμένη

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μπολ ρίχνω τεμαχισμένη τα 230 γρ κουβερτούρας και τα βάζω να λιώσουν (είτε σε μπεν-μαρί είτε στα μικροκύμματα). Την ανακατεύω να λιώσει όλη και την αφήνω λίγο να κρυώσει.
  • Σε άλλο μπολ με τον ίδιο τρόπο ζεσταίνω τη βανίλια υποβρύχιο για να μαλακώσει.
  • Σε μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει και ρίχνω το κοσκινισμένο κακάο, ενσωματώνοντας το στο μείγμα.
  • Προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα και το εβαπορέ και ανακατεύω.
  • Βάζω την λιωμένη κουβερτούρα με το υποβρύχιο και ανακατεύω καλά να γίνει το μείγμα ομοιογενές (βοηθάω με μια σπάτουλα παίρνοντας ότι έχει κολλήσει στα τοιχώματα του μπολ).
  • Σε ένα μεταλλικό δοχείο 35x11x7 εκ. ρίχνω το 1/3 του μείγματος του μπολ, πασπαλίζω το 1/3 από το χοντροκομμένο καρύδι, το 1/3 από το κρύο σοκολατένιο κέικ σε κυβάκια μικρά και ραντίζω με το 1/3 της λιωμένης κουβερτούρας (που έχω λιώσει με τον ίδιο τρόπο με προηγουμένως).
  • Επαναλαμβάνω όμοια τις στρώσεις άλλες δυο φόρες.
  • Χτυπάω το δοχείο στον πάγκο, να φύγει τυχών αέρας που έχει εγκλωβιστεί και κρατώντας κάθετα ένα πλατύ μαχαίρι, δημιουργώ οκτάρια στο μείγμα ώστε να μπερδευτεί λίγο.
  • Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στην κατάψυξη ιδανικά όλη τη νύχτα.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Calories: 2845kcal | Carbohydrates: 344g | Protein: 45g | Fat: 153g | Saturated Fat: 81g | Polyunsaturated Fat: 22g | Monounsaturated Fat: 40g | Cholesterol: 428mg | Sodium: 1318mg | Potassium: 2021mg | Fiber: 13g | Sugar: 271g | Vitamin A: 4452IU | Vitamin C: 8mg | Calcium: 1046mg | Iron: 8mg

ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram