Σε ένα μπολ ρίχνω τεμαχισμένη τα 230 γρ κουβερτούρας και τα βάζω να λιώσουν (είτε σε μπεν-μαρί είτε στα μικροκύμματα). Την ανακατεύω να λιώσει όλη και την αφήνω λίγο να κρυώσει.
Σε άλλο μπολ με τον ίδιο τρόπο ζεσταίνω τη βανίλια υποβρύχιο για να μαλακώσει.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει και ρίχνω το κοσκινισμένο κακάο, ενσωματώνοντας το στο μείγμα.
Προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα και το εβαπορέ και ανακατεύω.
Βάζω την λιωμένη κουβερτούρα με το υποβρύχιο και ανακατεύω καλά να γίνει το μείγμα ομοιογενές (βοηθάω με μια σπάτουλα παίρνοντας ότι έχει κολλήσει στα τοιχώματα του μπολ).
Σε ένα μεταλλικό δοχείο 35x11x7 εκ. ρίχνω το 1/3 του μείγματος του μπολ, πασπαλίζω το 1/3 από το χοντροκομμένο καρύδι, το 1/3 από το κρύο σοκολατένιο κέικ σε κυβάκια μικρά και ραντίζω με το 1/3 της λιωμένης κουβερτούρας (που έχω λιώσει με τον ίδιο τρόπο με προηγουμένως).
Επαναλαμβάνω όμοια τις στρώσεις άλλες δυο φόρες.
Χτυπάω το δοχείο στον πάγκο, να φύγει τυχών αέρας που έχει εγκλωβιστεί και κρατώντας κάθετα ένα πλατύ μαχαίρι, δημιουργώ οκτάρια στο μείγμα ώστε να μπερδευτεί λίγο.
Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στην κατάψυξη ιδανικά όλη τη νύχτα.