Αυτό το Παγωτό cheesecake βύσσινο είναι το απόλυτο hit του καλοκαιριού! Cheesecake + βύσσινο + παγωτό = Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!Και το καλύτερο; Φτιάχνεται στο λεπτό και φυλάγεται στην κατάψυξη για όποτε θες κάτι… κολασμένα δροσιστικό. Αυτό το παγωτό cheesecake θα σε κάνει να ξεχάσεις το έτοιμο! Με 6 υλικά & χωρίς παγωτομηχανή με 100% απόλαυση!Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!


Υλικά
- 500 ml κρέμα γάλακτος κρύα
- 400 γρ ζαχαρούχο γάλα
- 200 γρ κρέμα τυρί
- 125 γρ μπισκότα digestive
- 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- 430 γρ γλυκό βύσσινο
Οδηγίες
- Σε μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ την κρέμα τυρί να αφρατέψει και να μαλακώσει.
- Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, αναδεύω για 2-3 λεπτά και ρίχνω το ζαχαρούχο ενσωματώνοντας το στο μείγμα.
- Θρυμματίζω τα μπισκότα (είτε σε μια zip σακούλα πιέζοντας με τον πλάστη/βαρύ αντικείμενο είτε στον πολυκοόφτη), βάζω το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύω πολύ καλά να υγρανθεί όλο το μπισκότο (να γίνει σαν άμμο).
- Σε ένα μεταλλικό δοχείο ρίχνω το ¼ του μείγματος του μπολ, τοποθετώ διάσπαρτα κουταλιές με το ¼ από τα βύσσινα και όμοια το ¼ από τα θρυμμ. μπισκότα.
- Επαναλαμβάνω άλλες 3 φορές τη διαδικασία μείγμα-βύσσινα-μπισκότα.
- Χτυπάω το δοχείο στον πάγκο, να φύγει τυχών αέρα που έχει εγκλωβιστεί και κρατώντας κάθετα ένα πλατύ μαχαίρι, δημιουργώ οκτάρια στο μείγμα ώστε να μπερδευτεί λίγο το μείγμα.
- Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στην κατάψυξη ιδανικά όλη τη νύχτα.
- Όταν θέλω να σερβίρω βγάζω το δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου 15 λεπτά πριν.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 4808kcal | Carbohydrates: 409g | Protein: 72g | Fat: 334g | Saturated Fat: 202g | Polyunsaturated Fat: 20g | Monounsaturated Fat: 86g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 998mg | Sodium: 2191mg | Potassium: 3403mg | Fiber: 13g | Sugar: 326g | Vitamin A: 12490IU | Vitamin C: 44mg | Calcium: 1824mg | Iron: 8mg