Αρωματικό ντοματόρυζο με τη γλύκα της ντομάτας του καλοκαιριού, μεστό, γεμάτο γεύση.
Γίνεται γρήγορα είναι κατάλληλο για τραπέζια και αν έχεις ώριμα πομοντόρο είναι ιδανικά για αυτό το φαγητό.
Χυλώνει με τις ντομάτες, ενώ τα ντοματίνια του δίνουν δροσερή γεύση και το θυμάρι με το βασιλικό τα αρώματα της Μεσογείου. Φτιάξε τη συνταγή, δημοσίευσε τη φωτογραφία στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Ντοματόρυζο αρωματικό και ζουμερό
Ντοματόρυζο αρωματικό και ζουμερό
0 from 0 votes
Χρόνος
Προετοιμασίας
15 Λεπ.
Χρόνος
Μαγειρέματος
30 Λεπ.
Συνολικός
Χρόνος
45 Λεπ.
Πιάτο Κυρίως Πιάτο
Μερίδες 4 Μερίδες
Θερμίδες 408

Υλικά

  • 250 γρ ρύζι Καρολίνα
  • 500 γρ ντομάτες ή pomodoro ξεφλουδισμένες σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ΚΣ πελτέ ντομάτας
  • 1 κγ ζάχαρη
  • 700 ml ζωμό λαχανικών ή νερό ζεστό
  • 4 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 1 κγ θυμάρι
  • ¼ κγ πιπέρι
  • ¾ κγ αλάτι
  • 8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • Φρέσκο βασιλικό για γαρνίρισμα προαιρετικά
  • Φρέσκο θυμάρι για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνω σε μέτρια-δυνατή ένταση 3 ΚΣ ελαιόλαδο.
  • Σοτάρω το κρεμμύδι για 3 λεπτά να γίνει διάφανο και συνεχίζω με το σκόρδο αφήνοντάς το για 1 λεπτό.
  • Προσθέτω το ρύζι (αφού το έχω πρώτα ξεπλύνει καλά με κρύο νερό) και ανακατεύω να λαδωθεί και να καβουρδιστεί για 2 λεπτά.
  • Βάζω τον πελτέ, για 1 λεπτό και έπειτα τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το 1/3 του ζεστού ζωμού λαχανικών και το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι.
  • Ενδιάμεσα ανακατεύω και όταν απορροφά τα υγρά του, προσθέτω ξανά μέχρι να γίνει al dente το ρύζι.
  • Τότε ρίχνω τα ντοματίνια, το βασιλικό ανακατεύω και αφήνω για 2 λεπτά ακόμα.
  • Τέλος γαρνίρω με έξτρα 1 ΚΣ ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φρέσκο θυμάρι και σερβίρω.

ΤΙΠ:

  • Τις ντομάτες τις χαρακώνω από κάτω σταυρωτά και τις βάζω 10 λεπτά σε βραστό νερό. Τις αποφλοιώνω και τις κόβω σε κυβάκια.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Calories: 408kcal | Carbohydrates: 63g | Protein: 6g | Fat: 15g | Saturated Fat: 2g | Sodium: 1152mg | Potassium: 507mg | Fiber: 3g | Sugar: 8g | Vitamin A: 1611IU | Vitamin C: 27mg | Calcium: 47mg | Iron: 2mg