Μελομακάρονα χωρίς σιμιγδάλι, μελωμένα και γεμάτα άρωμα Χριστουγέννων! Όλο το μυστικό κρύβεται στο θυμαρίσιο μέλι Κρήτης Χρυσή Επιλογή που τους δίνει αυτή τη βαθιά, μοναδική γεύση. Δοκιμάστε τα γιατί η επιτυχία τους είναι σίγουρη.Μελωμένα τέλεια και πραγματικά ακαταμάχητα χάρη στο μέλι Χρυσή Επιλογή το πιο γευστικό θυμαρίσιο μέλι Έφτιαξες τη συνταγή;Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!


Υλικά
- 250 ml ελαιόλαδο
- 125 ml σπορέλαιο
- 125 ml χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 65 γρ ζάχαρη
- 1 πορτοκαλιού το ξύσμα
- ½ κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
- 590 γρ αλεύρι μαλακό
Σιρόπι:
- 370 γρ ζάχαρη
- 400 ml νερό
- 1 στικ κανέλας
- 3 γαρύφαλλα
- Φλούδα πορτοκαλιού
- 200 γρ θυμαρίσιο μέλι Κρήτης ΧΡΥΣΗ ΕΠΙΛΟΓΗ
Έξτρα:
- 50 γρ καρύδια χοντροκομμένα
- ½ κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
- 100 γρ θυμαρίσιο μέλι Κρήτης ΧΡΥΣΗ ΕΠΙΛΟΓΗ
Οδηγίες
- Για το σιρόπι βάζω στο κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό, το στικ κανέλας, τα γαρύφαλλα και τη φλούδα πορτοκαλιού και σιγοβράζω σε μέτρια ένταση για 5 λεπτά ανακατεύοντας να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Βγάζω από την εστία και προσθέτω 200 γρ θυμαρίσιο μέλι Κρήτης ΧΡΥΣΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ανακατεύοντας να διαλυθεί. Το αφήνω να κρυώσει.
- Στο μπολ αναδεύω με το σύρμα το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, διαλύω τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα ρίχνω στο μείγμα.
- Ρίχνω τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Προσθέτω σε δόσεις το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα με μια κουτάλα ή τα χέρια.
- Δεν ζυμώνω πολύ, μόλις ενωθούν τα υλικά σταματάω.
- Παίρνω από τη ζύμη σε μέγεθος καρυδιού (περίπου 40 γρ), πλάθω σε οβάλ σχήμα, το πιέζω απαλά πάνω στην ξύστρα να αφήσει πάνω του το αποτύπωμά της και το βάζω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί.
- Συνεχίζω όμοια με τα υπόλοιπα βάζοντας τα στο ταψί στη σειρά.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, αντιστάσεις, για 25 λεπτά.
- Βγάζω το ταψί από το φούρνο, τα αφήνω 5 λεπτά και έπειτα τα βουτάω σε δόσεις στο σιρόπι για μέχρι 1 λεπτό κάθε δόση.
- Τα στραγγίζω και τα αφήνω στο ταψί.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύω χοντροκομμένα καρύδια με κανέλα και γαρύφαλλο.
- Σερβίρω τα μελομακάρονα στην πιατέλα και τα ραντίζω με έξτρα θυμαρίσιο μέλι Κρήτης ΧΡΥΣΗ ΕΠΙΛΟΓΗ και πασπαλίζω με το μείγμα των καρυδιών.
Η συνταγή είναι σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Μελισσοκομίας
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 292kcal | Carbohydrates: 41g | Protein: 3g | Fat: 14g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 10g | Sodium: 47mg | Potassium: 47mg | Fiber: 1g | Sugar: 25g | Vitamin A: 13IU | Vitamin C: 3mg | Calcium: 10mg | Iron: 0.4mg