Είναι το πιάτο που κερδίζει τις εντυπώσεις και κάνει το γεύμα ξεχωριστό. Οι μελιτζάνες είναι γεμιστές με ζουμερό κιμά, ψήνονται σε πλούσια σάλτσα ντομάτας μέχρι να αποκτήσουν την τέλεια υφή και είναι έτοιμες για το τραπέζι σου με την απόλυτη γεύση και αρώματα που σε μαγεύουν. Αυτή η λαχταριστή συνταγή, με λίγα απλά υλικά, αποδεικνύει ότι μπορείς να δημιουργήσεις ένα εντυπωσιακό γεύμα χωρίς κόπο αλλά με πολύ απόλαυση.
Ετοιμάσου να κλέψεις την παράσταση και να ενθουσιάσεις τους καλεσμένους σου με αυτό το γευστικό αριστούργημα. Είναι ο τέλειος συνδυασμός κιμά, γλυκιάς ντομάτας και της μελιτζάνας σε κάθε μπουκιά.
Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!
Μελιτζάνες στο φούρνο με κιμά
Μελιτζάνες στο φούρνο με κιμά
4 from 4 votes
Χρόνος
Προετοιμασίας
40 Λεπτά
Χρόνος
Μαγειρέματος
40 Λεπτά
Συνολικός
Χρόνος
1 Ώρα 20 Λεπτά
Πιάτο Κυρίως Πιάτο
Μερίδες 6 Μερίδες
Θερμίδες 246

Υλικά

  • 4 μελιτζάνες

Για τον κιμά:

  • 400 γρ κιμά μοσχαρίσιο σπάλα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κ. γ. αλάτι
  • 1/8 κ. γ. πιπέρι
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ. γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα:

  • 400 γρ τριμμένες ντομάτες
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ. γ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ. γ. αλάτι
  • ¼ κ. γ. πιπέρι

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά τον κιμά με το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, και τον μαϊντανό.
  • Κόβω κάθε μελιτζάνα στα 3 και κάθε μέρος στη μέση οριζόντια. Κάθε κομμάτι το κόβω πάλι σε φέτες αλλά όχι μέχρι το τέλος, να μείνουν ενωμένες μεταξύ τους (βοηθάει στο κάτω μέρος ενώ κόβω να βάλω ξυλάκια).
  • Παίρνω κιμά και γεμίζω με αυτόν ανάμεσα στις κομμένες φέτες δημιουργείτε σαν ημικύκλιο και τα βάζω περιμετρικά στο ταψί μου.
  • Στο τελευταίο κομμάτι μελιτζάνας κόβω τις φέτες τελείως, κολλάω πάνω τους κιμά και τις βάζω στη σειρά καλύπτοντας λίγο η μια φέτα την άλλη. Τις τυλίγω όλες μαζί σαν τριαντάφυλλο που το τοποθετώ στη μέση του ταψιού.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω 1 κ. σ. ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
  • Προσθέτω το σκόρδο, τον πελτέ, τα αφήνω για ½ λεπτό και ρίχνω τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και τις αφήνω να βράσουν για 15 λεπτά.
  • Ρίχνω τη σάλτσα ντομάτας στο ταψί πάνω στις μελιτζάνες και βάζω το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις για 30 λεπτά συν τα 10 τελευταία λεπτά στον αέρα.
  • Τις σερβίρω ζεστές!
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Calories: 246kcal | Carbohydrates: 27g | Protein: 19g | Fat: 9g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 5g | Trans Fat: 0.2g | Cholesterol: 41mg | Sodium: 721mg | Potassium: 1186mg | Fiber: 11g | Sugar: 15g | Vitamin A: 223IU | Vitamin C: 16mg | Calcium: 66mg | Iron: 3mg

ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram