Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά τον κιμά με το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, και τον μαϊντανό.
Κόβω κάθε μελιτζάνα στα 3 και κάθε μέρος στη μέση οριζόντια. Κάθε κομμάτι το κόβω πάλι σε φέτες αλλά όχι μέχρι το τέλος, να μείνουν ενωμένες μεταξύ τους (βοηθάει στο κάτω μέρος ενώ κόβω να βάλω ξυλάκια).
Παίρνω κιμά και γεμίζω με αυτόν ανάμεσα στις κομμένες φέτες δημιουργείτε σαν ημικύκλιο και τα βάζω περιμετρικά στο ταψί μου.
Στο τελευταίο κομμάτι μελιτζάνας κόβω τις φέτες τελείως, κολλάω πάνω τους κιμά και τις βάζω στη σειρά καλύπτοντας λίγο η μια φέτα την άλλη. Τις τυλίγω όλες μαζί σαν τριαντάφυλλο που το τοποθετώ στη μέση του ταψιού.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω 1 κ. σ. ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
Προσθέτω το σκόρδο, τον πελτέ, τα αφήνω για ½ λεπτό και ρίχνω τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και τις αφήνω να βράσουν για 15 λεπτά.
Ρίχνω τη σάλτσα ντομάτας στο ταψί πάνω στις μελιτζάνες και βάζω το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις για 30 λεπτά συν τα 10 τελευταία λεπτά στον αέρα.
Τις σερβίρω ζεστές!