Όταν οι μελιτζάνες ενώνονται με τη φέτα φτιάχνουν το καλύτερο δίδυμο! Μελιτζάνες ψημένες στο φούρνο, μαλακές και γλυκές με ζουμερή σάλτσα αρωματισμένης ντομάτας και πλούσια λιωμένη φέτα με κεφαλοτύρι σε δύο στρώσεις δημιουργούν ένα ονειρεμένο φαγητό.
Οι ψητές μελιτζάνες είναι ότι καλύτερο, χωρίς να βαραίνουν δημιουργούν ένα μεσογειακό αρωματικό πιάτο. Τα λαχανικά μαζί με τα αγαπημένα τυριά ΔΩΔΩΝΗ, με κυρίαρχη τη φέτα που ενώνει όλα τα επίπεδα και χαρίζει ένα πλούσιο χορταστικό γεύμα!
Έφτιαξες τη συνταγή; Δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Μελιτζάνες στο φούρνο με φέτα
Μελιτζάνες στο φούρνο με φέτα
No ratings yet
Χρόνος
Προετοιμασίας
40 Λεπ.
Χρόνος
Μαγειρέματος
40 Λεπ.
Χρόνος αναμονής 1 Ωρ.
Συνολικός
Χρόνος
1 Ωρ. 20 Λεπ.
Πιάτο Κυρίως Πιάτο
Μερίδες 8 Μερίδες
Θερμίδες 300

Υλικά

  • 4 μεγάλες μελιτζάνες
  • 2 κγ ελαιόλαδο
  • 1 κγ αλάτι
  • 350 γρ Φέτα Π.Ο.Π. ΔΩΔΩΝΗ
  • 150 γρ Τριμμένη Κεφαλογραβιέρα Π.Ο.Π. ΔΩΔΩΝΗ

Για τη σάλτσα:

  • 1 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κγ πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ ντομάτες τριμμένες
  • ½ κγ ρίγανη
  • ½ κγ θυμάρι
  • 3 ΚΣ βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κγ αλάτι
  • ¼ κγ πιπέρι

Οδηγίες
 

  • Κόβω τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1 εκ, τις αλατίζω και τις αφήνω για 1 ώρα να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένω, τις στραγγίζω και τις απλώνω πάνω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί. Τις ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζω αλάτι και τις ψήνω στους 200°C, στις αντιστάσεις για 30 λεπτά.
  • Όσο ψήνονται οι μελιτζάνες φτιάχνω τη σάλτσα ντομάτας ζεσταίνοντας σε δυνατή ένταση το ελαιόλαδο και σοτάροντας το κρεμμύδι.
  • Ρίχνω το σκόρδο με τον πελτέ και μετά από ½ λεπτό ρίχνω τις τριμμένες ντομάτες, τη ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, μειώνω την ένταση σε μέτρα-χαμηλή να σιγοβράσει η σάλτσα για 15 λεπτά (με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα).
  • Αφού περάσει ο χρόνος ρίχνω το βασιλικό και θέλω η σάλτσα να μην έχει πολλά υγρά (αν έχει δυναμώνω την ένταση και αφήνω να εξατμιστούν).
  • Τη βγάζω από την εστία.
  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, απλώνω 2-3 ΚΣ από τη σάλτσα ντομάτας και πάνω τους απλώνω τις φέτες της ψημένης μελιτζάνας.
  • Απλώνω μια γενναιόδωρη στρώση σάλτσας και θρυμματίζω από πάνω τη μισή ποσότητα της Φέτας Π.Ο.Π. ΔΩΔΩΝΗ και της Τριμμένης Κεφαλογραβιέρας Π.Ο.Π. ΔΩΔΩΝΗ.
  • Απλώνω όμοια άλλη μια στρώση μελιτζάνα – σάλτσα – φέτα- κεφαλογραβιέρα.
  • Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 220°C για 30 λεπτά, γυρίζω στον αέρα και αφήνω άλλα 10 λεπτά.
  • Βγάζω από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει 20 λεπτά πριν κόψω σε κομμάτια και σερβίρω.

Η συνταγή γίνεται σε συνεργασία με τη  ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

    ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

    Calories: 300kcal | Carbohydrates: 21g | Protein: 15g | Fat: 19g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 60mg | Sodium: 1291mg | Potassium: 753mg | Fiber: 8g | Sugar: 11g | Vitamin A: 663IU | Vitamin C: 12mg | Calcium: 454mg | Iron: 2mg

    ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

    Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram