μακαρονάδα με σάλτσα πιπεριάς και σαρδέλες
Φανταστική μακαρονάδα με σάλτσα πιπεριάς και σαρδέλες σε τομάτα, ελαφριά, αρωματική και ιδανική για μετά από την βουτιά μας.
Μπορούμε να την ετοιμάσουμε για γεύμα αλλά και για δείπνο είναι τόσο εύγευστη και καλοκαιρινή που μπορούμε τέλεια να συνοδεύσουμε με ένα κρύο ποτήρι λευκό κρασί.
Με τις σαρδέλες Αιγαίου TRATA σε σάλτσα τομάτας έχουμε καθαρισμένες προσεκτικά σαρδέλες και αχνισμένες ελαφρά για να τις απολαμβάνουμε τρυφερές με αφράτη σάρκα και με όλες τις θρεπτικές ουσίες τους.Με ιδιαίτερη Μεσογειακή γεύση χάρη στη ελαφρά αρωματισμένη σάλτσα ντομάτας με κρεμμύδι και σκόρδο.
Οι σαρδέλες ΤΡΑΤΑ χρησιμοποιούν μόνο το είδος Sardina Pilchardus, το οποίο και αποτελεί το μοναδικό είδος που έχει δικαίωμα να φέρει τον χαρακτηρισμό ως «σαρδέλα» και όχι «τύπου σαρδέλα»
μακαρονάδα με σάλτσα πιπεριάς και σαρδέλες
μακαρονάδα με σάλτσα πιπεριάς και σαρδέλες σε τομάτα
5 from 1 vote
Χρόνος
Προετοιμασίας
40 Λεπτά
Χρόνος
Μαγειρέματος
20 Λεπτά
Συνολικός
Χρόνος
1 Ώρα
Πιάτο Κυρίως Πιάτο
Μερίδες 3 Μερίδες
Θερμίδες 637

Εξοπλισμός

  • 1 μεγάλο βαθύ τηγάνι
  • 1 ταψί ή πυρίμαχο σκεύος
  • Πολυκόφτης

Υλικά

  • 1 κονσέρβα σαρδέλες τομάτας TRATA
  • 300 γρ μακαρόνια ή λινγκουίνι
  • 3 κόκκινες πιπεριές
  • 2 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κγ αλάτι
  • ¼ κγ πιπέρι
  • 2 ΚΣ βασιλικό ψιλοκομμένο
  • ½ κγ πάπρικα γλυκιά
  • 35 γρ κουκουνάρια 1 χούφτα
  • 1 χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες
 

  • Σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετώ τις πιπεριές και τις βάζω στο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στον αέρα να ψηθούν για 20-30 λεπτά στους 200*C.
  • Τις βγάζω, τις αφήνω 5 λεπτά να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζω, αφαιρώ το κοτσάνι, τα σπόρια τους και τις κόβω σε κομμάτια.
  • Σε μια κατσαρόλα με νερό γεμάτη στα 2/3της και το βάζω να βράσει.
  • Προσθέτω ½ κγ αλάτι, ανακατεύω και ρίχνω τα ζυμαρικά.
  • Ανακατεύω και αφήνω σε μέτρια ένταση να βράσουν 2 λεπτά λιγότερο από τον ενδεδειγμένο χρόνο που προτείνει η συσκευασία τους.
  • Τα στραγγίζω και κρατάω λίγο από το ζωμό τους.
  • Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνω 1 ΚΣ ελαιόλαδο σε μέτρια ένταση και σοτάρω το κρεμμύδι με τα κουκουνάρια.
  • Μόλις να κουκουνάρια καβουρδιστούν και πάρουν χρώμα, προσθέτω το σκόρδο, αφήνω για ένα λεπτό και βγάζω το τηγάνι από την εστία.
  • Βάζω στον πολυκόφτη τις πιπεριές, το μείγμα από το τηγάνι και τα πολτοποιώ.
  • Στο ίδιο τηγάνι με πριν ρίχνω το πολτοποιημένο μείγμα, 1 ΚΣ ελαιόλαδο, 2 ΚΣ βασιλικό ψιλοκομμένο, ½ κγ αλάτι, ¼ κγ πιπέρι, ½ κγ πάπρικα και στραγγίζω τη σάλτσα από την κονσέρβα με τις σαρδέλες τομάτας TRATA.
  • Προσθέτω ¼ κούπας (60ml) από το ζωμό των ζυμαρικών που κράτησα, ανακατεύω, μισοσκεπάζω το σκεύος και αφήνω σε χαμηλή ένταση τη σάλτσα να σιγοβράζει για 15 λεπτά.
  • Ενδιάμεσα ελέγχω αν χρειαστεί περισσότερη υγρασία η σάλτσα προσθέτω πάλι από το ζωμό.
  • Όταν έχει βράσει η σάλτσα βάζω στο τηγάνι τα ζυμαρικά, 2 σαρδέλες τομάτας TRATA κομμένες στα 3, ανακατεύω καλά αφήνω για 3 λεπτά να βράσουν όλα τα υλικά μαζί και βγάζω το τηγάνι από την εστία.
  • Σερβίρω στα πιάτα τη μακαρονάδα, τοποθετώντας σε κάθε πιάτο από 3 σαρδέλες τομάτας TRATA στο κέντρο ακτινωτά και γαρνίρω με φρέσκα φύλλα βασιλικού.

*Η συνταγή είναι σε συνεργασία με την TRATA GREECE

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

    ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

    Calories: 637kcal | Carbohydrates: 88g | Protein: 22g | Fat: 22g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 33mg | Sodium: 906mg | Potassium: 702mg | Fiber: 7g | Sugar: 10g | Vitamin A: 4137IU | Vitamin C: 155mg | Calcium: 134mg | Iron: 3mg

    ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

    Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram