Cacio e pepe σημαίνει τυρί & πιπέρι. Αλλά είναι τόσα παραπάνω... Ένα ιταλικό θαύμα στην κουζίνα σου σε 15 λεπτά.
Θέλει μόνο 3 υλικά και έχεις από τα πιο νόστιμα πιάτα που έχεις φάει! Τα λινγκουίνι αγκαλιάζουν τέλεια αυτό το βελούδινο αποτέλεσμα, με κάθε μπουκιά να λιώνει στο στόμα.
Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!
Λινγκουίνι Cacio e Pepe
Λινγκουίνι Cacio e Pepe
No ratings yet
Χρόνος
Προετοιμασίας
15 Λεπτά
Χρόνος
Μαγειρέματος
5 Λεπτά
Συνολικός
Χρόνος
20 Λεπτά
Πιάτο Κυρίως Πιάτο
Μερίδες 4 Μερίδες
Θερμίδες 547

Υλικά

  • 400 γρ λινγκουίνι
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 180 γρ pecorino τριμμένο + έξτρα για γαρνίρισμα
  • 1 ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι + έξτρα για γαρνίρισμα

Οδηγίες
 

  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό, αλατίζουμε και ρίχνουμε τα λινγουίνι.
  • Μειώνουμε την ένταση σε μέτρια και τα αφήνουμε να βράσουν 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο.
  • Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζωμό τους.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ψιλοτριμμένο pecorino και ρίχνουμε λίγο-λίγο από το ζωμό των ζυμαρικών αναδεύοντας με το σύρμα ταυτόχρονα να γίνει σαν χυλός.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια ένταση, καβουρδίζουμε για 2 λεπτά το φρασκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύοντας να δυναμώσει το άρωμα του.
  • Προσθέτουμε τα λινγουίνι, τη σάλτσα με το τυρί και ρίχνουμε από το ζωμό των ζυμαρικών που κρατήσαμε ανακατεύοντας για 2 λεπτά να ενωθούν τα ζυμαρικά, η σάλτσα και τα αρώματα.
  • Σερβίρουμε στα πιάτα και γαρνίρουμε με τριμμένο pecorino και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Calories: 547kcal | Carbohydrates: 77g | Protein: 27g | Fat: 14g | Saturated Fat: 8g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 4g | Cholesterol: 47mg | Sodium: 1709mg | Potassium: 272mg | Fiber: 3g | Sugar: 3g | Vitamin A: 191IU | Calcium: 504mg | Iron: 2mg

ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram