Cacio e pepe σημαίνει τυρί & πιπέρι. Αλλά είναι τόσα παραπάνω... Ένα ιταλικό θαύμα στην κουζίνα σου σε 15 λεπτά.Θέλει μόνο 3 υλικά και έχεις από τα πιο νόστιμα πιάτα που έχεις φάει! Τα λινγκουίνι αγκαλιάζουν τέλεια αυτό το βελούδινο αποτέλεσμα, με κάθε μπουκιά να λιώνει στο στόμα.Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!


Υλικά
- 400 γρ λινγκουίνι
- 2 κ.γ. αλάτι
- 180 γρ pecorino τριμμένο + έξτρα για γαρνίρισμα
- 1 ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι + έξτρα για γαρνίρισμα
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό, αλατίζουμε και ρίχνουμε τα λινγουίνι.
- Μειώνουμε την ένταση σε μέτρια και τα αφήνουμε να βράσουν 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο.
- Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζωμό τους.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ψιλοτριμμένο pecorino και ρίχνουμε λίγο-λίγο από το ζωμό των ζυμαρικών αναδεύοντας με το σύρμα ταυτόχρονα να γίνει σαν χυλός.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια ένταση, καβουρδίζουμε για 2 λεπτά το φρασκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύοντας να δυναμώσει το άρωμα του.
- Προσθέτουμε τα λινγουίνι, τη σάλτσα με το τυρί και ρίχνουμε από το ζωμό των ζυμαρικών που κρατήσαμε ανακατεύοντας για 2 λεπτά να ενωθούν τα ζυμαρικά, η σάλτσα και τα αρώματα.
- Σερβίρουμε στα πιάτα και γαρνίρουμε με τριμμένο pecorino και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 547kcal | Carbohydrates: 77g | Protein: 27g | Fat: 14g | Saturated Fat: 8g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 4g | Cholesterol: 47mg | Sodium: 1709mg | Potassium: 272mg | Fiber: 3g | Sugar: 3g | Vitamin A: 191IU | Calcium: 504mg | Iron: 2mg