Είναι ο απόλυτος πειρασμός που δεν μπορείς να αντισταθείς, ένας συνδυασμός αλμυρού και γλυκού που θα σε κερδίσει με την πρώτη μπουκιά.
Οι κροκέτες με λιωμένη φέτα και γλυκιά μαρμελάδα από τις πιο νόστιμες καλοκαιρινές ντομάτες δημιουργούν ένα εκρηκτικό ταίριασμα γεύσεων που θα απογειώσει τις αισθήσεις σου. Αυτή η απλή αλλά εντυπωσιακή συνταγή αποδεικνύει ότι ο συνδυασμός κρεμώδους φέτας και γλυκιάς ντομάτας μπορεί να γίνει η απόλυτη γαστρονομική εμπειρία, από αυτές που δεν μπορείς να σταματήσεις να απολαμβάνεις.
Ετοιμάσου να εντυπωσιάσεις και να παρασύρεις τις γεύσεις σου σε ένα ταξίδι γεμάτο αρμονία και αντίθεση. Η μία κροκέτα διαδέχεται την άλλη, και κάθε μπουκιά είναι ένα παιχνίδι ισορροπίας ανάμεσα στο τραγανό περίβλημα, τη λιωμένη φέτα και τη γλυκιά, αρωματική μαρμελάδα ντομάτας.
Είναι η τέλεια γεύση που θα σε κάνει να θέλεις κι άλλο!
Κροκέτες φέτας με μαρμελάδα ντομάτα
Κροκέτες φέτας με μαρμελάδα ντομάτας
4.63 from 8 votes
Χρόνος
Προετοιμασίας
1 Ώρα 20 Λεπτά
Χρόνος
Μαγειρέματος
30 Λεπτά
Χρόνος ψύξης 1 Ώρα
Συνολικός
Χρόνος
1 Ώρα 50 Λεπτά
Πιάτο Συνοδευτικό
Μερίδες 20 Κομμάτια
Θερμίδες 186

Υλικά

Για τις κροκέτες:

  • 350 γρ φέτα τριμμένη
  • 150 γρ γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ κγ θυμάρι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ φρυγανιά
  • Λάδι για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα:

  • 500 γρ ντομάτες pomodoro τεμαχισμένες
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 50 ml λευκό ξύδι
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 1 πρέζα μπαχάρι
  • 1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
  • 1 πρέζα μπούκοβο

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μπολ χτυπάω το 1 αυγό με το 1 ασπράδι.
  • Τρίβω μέσα τη φέτα, αφού τη στραγγίξω πρώτα από την άλμη, τη γραβιέρα, το πιπέρι, το θυμάρι και σταδιακά 100 γρ αλεύρι.
  • Με τα χέρια παίρνω από το μείγμα, πλάθω σε μπαλίτσες (περίπου 30 γρ έκαστη) και τις τοποθετώ σε επίπεδη επιφάνεια πάνω σε λαδόκολλα.
  • Τις βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα (ή στην κατάψυξη για 30 λεπτά).
  • Για τη μαρμελάδα σε μια κατσαρόλα ρίχνω τις κομμένες σε κυβάκια ντομάτες, αν δεν προτιμάω τα κουκούτσια, τα αφαιρώ αλλά θα χρειαστώ μεγαλύτερη ποσότητα από ντομάτες ώστε το τελικό βάρος να είναι ίδιο.
  • Προσθέτω τη ζάχαρη, τη φλούδα του λεμονιού, την πάπρικα, το μπαχάρι, το μπούκοβο και το λευκό ξύδι.
  • Ανακατεύω καλά, μειώνω την ένταση σε μέτρια-χαμηλή και αφήνω τη μαρμελάδα να σιγοβράζει ανακατεύοντας ενδιάμεσα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να γίνει ομοιόμορφη πυκνή η υφή της (περίπου 1 ώρα).
  • Τη βγάζω από την εστία, αφαιρώ τις φλούδες λεμονιού και την πολτοποιώ με το ραβδομπλέντερ (ή τον πολυκόφτη).
  • Ετοιμάζω στη σειρά ένα βαθύ πιάτο με 50 γρ αλεύρι, ένα μπολ που χτυπάω τον ένα κρόκο και ένα αυγό ολόκληρο και άλλο ένα βαθύ πιάτο με την τριμμένη φρυγανιά.
  • Βγάζω τις μπάλες από το ψυγείο και μια-μια τις βουτάω να καλυφθούν ολόκληρες πρώτα από το αλεύρι (τινάζω να φύγει η περίσσεια), μετά από το αυγό και τέλος με τη φρυγανιά.
  • Ζεσταίνω λάδι στο τηγάνι και τις τηγανίζω σταδιακά.
  • Όταν βγουν στην επιφάνεια και έχουν πάρει χρυσαφί χρώμα, περίπου 1-1 ½ λεπτό, τις βγάζω σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζω με τις υπόλοιπες.
  • Σερβίρω βάζοντας μια στρώση μαρμελάδα ντομάτας, τις κροκέτες, λίγη μαρμελάδα από πάνω και φρέσκο θυμάρι για γαρνίρισμα.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Calories: 186kcal | Carbohydrates: 24g | Protein: 8g | Fat: 7g | Saturated Fat: 4g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 45mg | Sodium: 363mg | Potassium: 105mg | Fiber: 1g | Sugar: 14g | Vitamin A: 377IU | Vitamin C: 3mg | Calcium: 192mg | Iron: 1mg

ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram