Η κρέμα με βρώμη, μήλο και crumble είναι το ιδανικό γλυκό για αυτή την περίοδο που τα μήλα είναι στα καλύτερα τους! Σε γλυκαίνει, σε ζεσταίνει και χωρίς πολύ κόπο, την γεύεσαι χουχουλιάζοντας στον καναπέ.
Το τραγανό crumble με την αντίθεση της μαλακής κρέμας δημιουργεί έναν απίθανο συνδυασμό.
Το ΝΕΟ NESQUIK® All Natural Νιφάδες βρώμης με κακάο είναι ένα θρεπτικό και γευστικό προϊόν για παιδιά, αποτελούμενο ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ.
Το χρησιμοποιούμε με γάλα ή γιαούρτι ή μέσα σε συνταγές και αποτελείται από 70% βρώμη. Μπορούμε να το προσθέσουμε σε ζεστό ή κρύο γάλα, ανακατεύοντας το για 3 λεπτά για να πήξει.
κρέμα με βρώμη μήλο και crumble
κρέμα με βρώμη μήλο και crumble
5 from 1 vote
Χρόνος
Προετοιμασίας
20 Λεπ.
Χρόνος
Μαγειρέματος
15 Λεπ.
Συνολικός
Χρόνος
35 Λεπ.
Πιάτο Πρωινό
Μερίδες 3 Μερίδες
Θερμίδες 472

Εξοπλισμός

  • Κατσαρόλα
  • Μικρό πυρίμαχο σκεύος ή ταψί
  • Πολυκόφτη

Υλικά

Για την κρέμα:

  • 100 γρ Nesquik All Natural νιφάδες βρώμης με κακάο και κομμάτια μήλου αλεσμένες
  • 500 ml γάλα
  • 1 μήλο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 1/2 ΚΣ μέλι
  • 1/8 κγ κανέλα

Για το crumble:

  • 6 ΚΣ Nesquik All Natural νιφάδες βρώμης με κακάο και κομμάτια μήλου
  • 1 ΚΣ αλεύρι
  • 1/4 κγ κανέλα
  • 2 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 2 ΚΣ μέλι

Για γαρνίρισμα (προαιρετικά):

  • Φιλέ αμυγδάλου
  • ρόδι

Οδηγίες
 

  • Για την κρέμα καθαρίζω και κόβω σε κυβάκια το μήλο (για να μη μαυρίσει μπορώ να το αλείψω με λίγο λεμόνι).Τα βάζω στην κατσαρόλα σε μέτρια ένταση και τα αφήνω να σιγοβράσουν για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Όσο περιμένω τα μήλα βάζω στον πολυκόφτη 100 γρ Nesquik All Natural νιφάδες βρώμης με κακάο και κομμάτια μήλου και τις αλέθω. Όσο πιο καλά αλεστούν, τόσο πιο βελούδινη θα γίνει η υφή της κρέμας.
  • Τις ρίχνω στην κατσαρόλα μαζί με το μέλι, την κανέλα, ανακατεύω για 5 λεπτά μέχρι να πήξει σε κρέμα.
  • Με το εργαλείο του πουρέ ή με ένα πιρούνι, πιέζω την κρέμα να διαλυθούν τα μήλα.
  • Σερβίρω την κρέμα στα μπολ.
  • Για το crumble ανακατεύω σε ένα πυρίμαχο όλα τα υλικά (μπορώ να προσθέσω και ξηρούς καρπούς ωμούς) και το βάζω στο φούρνο να ψηθεί στους 200°C στις αντιστάσεις (ή στους 180°C στον αέρα) για 15 λεπτά μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα και να γίνει τραγανό (ανακατεύω και ενδιάμεσα μια φορά).
  • Το βγάζω από το φούρνο και τοποθετώ πάνω από την κρέμα γαρνίροντας με λίγο ρόδι και φιλέ αμυγδάλου.

Η συνταγή γίνεται σε συνεργασία με τη NESQUIK GREECE

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

    ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

    Calories: 472kcal | Carbohydrates: 69g | Protein: 12g | Fat: 18g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 17mg | Sodium: 76mg | Potassium: 449mg | Fiber: 6g | Sugar: 35g | Vitamin A: 303IU | Vitamin C: 3mg | Calcium: 216mg | Iron: 2mg