ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΤΡΑΓΑΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙ

Κοτόπουλο παϊδάκια τραγανό με σως

Γρήγορο κοτόπουλο παϊδάκια τραγανό με μέλι στο φούρνο, που καραμελώνει και μπορούμε να συνοδεύσουμε οποιοδήποτε γεύμα.
Ανάλογα τα άτομα, ψήνουμε λιγότερα ή περισσότερα κομμάτια και η γλυκιά σως δίνει γεύση και τραγανή υφή στο κρέας. Comfort food για μια μέρα που δεν έχουμε πολύ χρόνο ή τώρα που η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει και δεν αντέχουμε πολύ στην κουζίνα.
Φτιάξε το και στείλε τη φωτογραφία του και δημοσίευσε τη στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας tag @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories μας! Πολλά από τα σκεύη που χρησιμοποιώ μπορείς να τα βρεις στο PAXXISHOP
κοτόπουλο παϊδάκια τραγανό με μέλι
κοτόπουλο παϊδάκια τραγανό με μέλι
Εκτύπωση Συνταγής
5 from 1 vote
Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος20 Λεπ.
Χρόνος αναμονής30 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος40 Λεπ.
Πιάτο: Κυρίως γεύμα
Μερίδες: 6 Άτομα
Θερμίδες: 394kcal

Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο 2 κιλά κομμένο σε παϊδάκια
  • 1 ΚΣ ξύδι
  • Λάδι για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα επάλειψης:

  • 80 γρ μέλι
  • 60 ml σάλτσα σόγιας
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 ΚΣ τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κγ πιπερόκαμα ή τσίλι σε σκόνη
  • ½ κγ αλάτι

Οδηγίες

  • Πλένω το κοτόπουλο, το βάζω σε ένα μπολ, το ανακατεύω με 1 ΚΣ ξύδι και το αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
  • Στραγγίζω το κρέας και το βάζω πάνω σε απορροφητικό χαρτί, το ταμπονάρω με χαρτί και από πάνω για να στεγνώσει τελείως.
  • Ζεσταίνω ένα τηγάνι με το λάδι (ύψος 1,5 εκ) σε μέτρια ένταση και τηγανίζω τα παϊδάκια σε δόσεις για 6-7 λεπτά, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.
  • Τα βγάζω σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω όλα τα υλικά της σάλτσας και την αφήνω να σιγοβράσει για 2 λεπτά.
  • Τη βγάζω από την εστία, την αφήνω να κρυώσει λίγο για να γίνει πιο πυκνή η υφή της και τότε αλείφω με αυτή όλα τα τηγανισμένα παϊδάκια και τα τοποθετώ στη σειρά πάνω στη σχάρα που έχω αλείψει πρώτα με λίγο λάδι.
  • Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200*C για 10 λεπτά.
  • Τα βγάζω, τα γυρίζω από την άλλη πλευρά, τα αλείφω με τη σάλτσα και τα βάζω πίσω στο φούρνο για άλλα 5-10 λεπτά.
  • Βγάζω από το φούρνο και τα σερβίρω αμέσως μαζί με πατάτες, ρύζι ή ζυμαρικά!

ΤΙΠ:

  • Αν θέλουμε να γίνουν τραγανά crispy εξωτερικά, φροντίζουμε να τα κόψουμε σε μεγαλύτερα κομμάτια και να έχουν το δέρμα τους.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 394kcal | Carbohydrates: 12g | Protein: 31g | Fat: 24g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 120mg | Sodium: 873mg | Potassium: 339mg | Fiber: 1g | Sugar: 11g | Vitamin A: 357IU | Vitamin C: 3mg | Calcium: 20mg | Iron: 2mg
2020-05-12T12:04:51+03:0012 Μαΐου 2020|Γεύματα, Κρέας, ΣΥΝΤΑΓΕΣ|