ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

 

Κορμός σοκολάτας με φουντούκια

Ένας κορμός σοκολάτας με φουντούκια που μένει αξέχαστος γιατί είναι παν-εύκολος, παν-έμορφος και με μοναδική γεύση ατόφιας σοκολάτας, Θέλεις κι άλλα; Δες τη συνταγή, δοκίμασε τη και θα το διαπιστώσεις!

Ειδικός για τις στιγμές που θέλουμε ένα γλυκό αλλά δεν μπορούμε να αφιερώσουμε πολύ χρόνο ή όταν μας ειδοποιούν φίλοι πως θα έρθουν σπίτι απλά τον φτιάχνουμε κι όλα τα άλλα γίνονται μόνα τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι ο χρόνος όχι από εμάς να κάνουμε κάτι αλλά να περάσει για να μπορέσει να σταθεί το γλυκό στο ύψος του.

Μην ξεχνάς όταν φτιάχνεις συνταγή από το Paxxi στείλε την φωτογραφία της στο Facebook ή στο Instagram και μπορεί να τη δεις στα stories μας!

Πολλά από τα σκεύη που χρησιμοποιώ μπορείς να τα βρεις στο PAXXISHOP.
Κορμός σοκολάτα με φουντούκια
Κορμός σοκολάτα με φουντούκια
Εκτύπωση Συνταγής
3 from 1 vote
Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπ.
Χρόνος αναμονής4 Ωρ.
Συνολικός Χρόνος15 Λεπ.
Πιάτο: ΓΛΥΚΟ
Μερίδες: 12 Κομμάτια
Θερμίδες: 561kcal

Εξοπλισμός

  • Ορθογώνια φόρμα σιλικόνης

Συστατικά

  • 200 γρ κουβερτούρα τεμαχισμένη

Για τη γέμιση:

  • 200 γρ σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη
  • 350 γρ λευκή σοκολάτα τεμαχισμένη
  • 220 γρ πραλίνα φουντουκιού
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 150 γρ φουντούκια αποφλοιωμένα & καβουρδισμένα δες ΕΔΩ πως μπορείς να τα κάνεις

Οδηγίες

  • Σε ένα πυρίμαχο μπολ βάζω την κουβερτούρα και τη λιώνω είτε σε μπεν-μαρί είτε στο φούρνο μικροκυμάτων (σκεπάζω με μεμβράνη).
  • Με ένα πινέλο την απλώνω στο εσωτερικό της φόρμας δημιουργώντας μια πρώτη κάλυψη και φροντίζοντας να καλυφθούν όλα τα σημεία (ειδικά οι γωνιές) να μην υπάρχουν κενά.
  • Την βάζω στο ψυγείο για 10 λεπτά να στεγνώσει.
  • Περνάω όπως προηγουμένως μια δεύτερη στρώση και βάζω πάλι στο ψυγείο να στεγνώσει.
  • Συνεχίζω βάζοντας σε ένα μεγαλύτερο πυρίμαχο μπολ την σοκολάτα γάλακτος, την λευκή, την πραλίνα και την κρέμα γάλακτος να λιώσουν.
  • Ανακατεύω καλά να ενωθούν και προσθέτω τα φουντούκια.
  • Ρίχνω το μείγμα μέσα στη φόρμα, σκεπάζω με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 4 ώρες να κρυώσει καλά.
  • Το βγάζω από το ψυγείο, βουτάω τη φόρμα σε λίγο νερό ζεστό (στιγμιαία δεν την αφήνω μέσα) και την αναποδογυρίζω στην πιατέλα.
  • Μπορώ να σερβίρω αμέσως κόβοντας σε κομμάτια και συντηρώ τον κορμό εκτός ψυγείου.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 561kcal | Carbohydrates: 51g | Protein: 6g | Fat: 40g | Saturated Fat: 22g | Cholesterol: 29mg | Sodium: 45mg | Potassium: 352mg | Fiber: 4g | Sugar: 45g | Vitamin A: 254IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 111mg | Iron: 2mg
2019-12-18T11:52:54+02:0017 Δεκεμβρίου 2019|Γλυκά, Εποχικά, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, Τούρτες, Χριστούγεννα|