Νηστίσιμος «κιμάς» από πιπεριές για να μη σου λείψει τίποτα ούτε κατά την διάρκεια της νηστείας. Είναι η χορτοφαγική εκδοχή στα ζυμαρικά με κιμά, που τόσο αγαπάς, πιο ελαφριά αλλά γεμάτη άρωμα και νοστιμιά Με το Κοφτό MISKO που δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί και την εγγυημένη γεύση από 100% Ελληνικό σιτάρι υψηλής ποιότητας.Φτιάξε τη συνταγή, δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Υλικά
- 500 γρ Κοφτό MISKO
- 35 γρ. αλάτι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη πιπεριά καρέ κομμένη
- 1 πορτοκαλί πιπεριά καρέ κομμένη
- 1 κίτρινη πιπεριά καρέ κομμένη
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
- ½ κ. γ. αλάτι
- ¼ κ. γ. πιπέρι
- 1/8 κ. γ. μπούκοβο
- ½ κ. γ. θυμάρι
- 120 ml ζωμό ζυμαρικών
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω 5 λίτρα νερό, όταν βράσει βάζω 35 γρ αλάτι και ρίχνω το Κοφτό MISKO. Ανακατεύω , μειώνω την ένταση σε μέτρια και το αφήνω να βράσει για 11-13 λεπτά.
- Το στραγγίζω, κρατάω 1 κούπα από το ζωμό, ραντίζω το Κοφτό MISKO με 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύω να πάει παντού και σκεπάζω την κατσαρόλα.
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνω σε μέτρια ένταση 1 κ. σ. ελαιόλαδο και σοτάρω τις πιπεριές μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.
- Ρίχνω το σκόρδο, τον πελτέ, τα αφήνω για 1 λεπτό και προσθέτω το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο και το θυμάρι.
- Βάζω λίγο-λίγο από το ζωμό που κράτησα των ζυμαρικών, ανακατεύω απαλά για 5-7 λεπτά, να δέσει η σάλτσα και βγάζω από την εστία.
- Σερβίρω στα πιάτα το Κοφτό MISKO με 2 κ. σ. από τον «κιμά» πιπεριάς και είναι έτοιμα!
Η συνταγή είναι σε συνεργασία με τη MISKO
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 366kcal | Carbohydrates: 66g | Protein: 12g | Fat: 6g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 4g | Sodium: 2503mg | Potassium: 326mg | Fiber: 4g | Sugar: 4g | Vitamin A: 882IU | Vitamin C: 55mg | Calcium: 25mg | Iron: 2mg