Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω 5 λίτρα νερό, όταν βράσει βάζω 35 γρ αλάτι και ρίχνω το Κοφτό MISKO. Ανακατεύω , μειώνω την ένταση σε μέτρια και το αφήνω να βράσει για 11-13 λεπτά.
Το στραγγίζω, κρατάω 1 κούπα από το ζωμό, ραντίζω το Κοφτό MISKO με 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύω να πάει παντού και σκεπάζω την κατσαρόλα.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνω σε μέτρια ένταση 1 κ. σ. ελαιόλαδο και σοτάρω τις πιπεριές μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.
Ρίχνω το σκόρδο, τον πελτέ, τα αφήνω για 1 λεπτό και προσθέτω το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο και το θυμάρι.
Βάζω λίγο-λίγο από το ζωμό που κράτησα των ζυμαρικών, ανακατεύω απαλά για 5-7 λεπτά, να δέσει η σάλτσα και βγάζω από την εστία.
Σερβίρω στα πιάτα το Κοφτό MISKO με 2 κ. σ. από τον «κιμά» πιπεριάς και είναι έτοιμα!