Το πιο απλό φρουτένιο κέικ που μπορείς να φτιάξεις αυτό το καλοκαίρι! Μόνο 3 υλικά και λίγα λεπτά προετοιμασίας για να έχεις το πιο εύκολο κέικ που έχεις δοκιμάσει! Ο ανανάς του δίνει φυσική γλυκύτητα και υγρασία, οπότε δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Δεν έχει αυγά, δεν έχει βούτυρο — και όμως είναι φανταστικό! Φτιάξ’ το για το πρωινό, για συνοδευτικό στον καφέ ή για να γλυκάνεις το απόγευμα. Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!


Υλικά
- 340 γρ κονσέρβα ανανά
- 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 γρ ζάχαρη
- Άχνη ζάχαρη για γαρνίρισμα προαιρετικά
Οδηγίες
- Ρίχνω στον πολυκόφτη τον ανανά μαζί με το ζουμί του και τον αλέθω να γίνει κρέμα.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύω πρώτα το αλεύρι με τη ζάχαρη και έπειτα προσθέτω τον ανανά.
- Ανακατεύω όλα μαζί και μεταφέρω το μείγμα σε φόρμα 30x11 εκ. με αντικολλητικό χαρτί.
- Ισιώνω την επιφάνεια και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, αντιστάσεις, για 45 – 50 λεπτά. Προσέχω να μην το πολυψήσω και σκληρύνει.
- Αφού κρυώσει μπορώ να γαρνίρω με άχνη ζάχαρη και να κόψω σε κομμάτια.