ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Καραβάκια σοκολατένια για τα Χριστούγεννα

Το καραβάκι σαν σύμβολο χριστουγεννιάτικο το συνηθίζουμε στα νησιά και το χρησιμοποίησα για να φτιάξω τα γκοφρετένια καραβάκια.

Είναι εύκολα, γρήγορα και επιδέχονται πολλούς πειραματισμούς στην διακόσμηση τους. Τα προηγούμενα που είχα κάνει ήταν πολύχρωμα, αυτά πιο λιτά και χιονισμένα.

Τα στολίζω και λυπάμαι να τα φάω όμως η Ναταλία τα έχει βάλει στο μάτι και δεν νομίζω να αντέξουν πολύ ακόμα. Είναι τραγανά και το γλάσο τους προσθέτει γλύκα. Φτιάξτε τα και προσφέρετε τα σαν δωράκι στα παιδιά.

Φτιάξε το και στείλε τη φωτογραφία του στο Facebook ή στο Instagram με hashtag #paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories μας!

Πολλά από τα σκεύη που χρησιμοποιώ μπορείς να τα βρεις στο PAXXISHOP.
Καραβάκια σοκολατένια για τα Χριστούγεννα
Καραβάκια σοκολατένια για τα Χριστούγεννα
Εκτύπωση Συνταγής
0 from 0 votes
Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπ.
Χρόνος αναμονής15 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος15 Λεπ.
Πιάτο: ΓΛΥΚΟ
Μερίδες: 2 Κομμάτια
Θερμίδες: 512kcal

Υλικά

  • 120 γρ. κουβερτούρα
  • 3 κ.σ. θρυμματισμένα μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 2 λαδόκολλες 20 (5 x 30.5 εκ.)

Για το γλάσο:

  • 110 γρ. άχνη ζάχαρη
  • λίγο χυμό λεμονιού
  • ζαχαρωτά προαιρετικά

Οδηγίες

  • Παίρνω το κάθε κομμάτι λαδόκολλας και το φτιάχνω καραβάκι.
  • Θρυμματίζω τα μπισκότα πολύ καλά είτε με μια σακούλα κατάψυξης είτε στον πολυκόφτη. Κόβω την κουβερτούρα σε κομματάκια την βάζω σε ένα πυρίμαχο μπολ και την λιώνω στο φούρνο μικροκυμάτων.
  • Προσθέτω τα μπισκότα ανακατεύω και όσο είναι ακόμα ζεστή με ένα πινέλο καλύπτω με το μίγμα σοκολάτας όλη την εσωτερική πλευρά της λαδόκολλας (καραβάκι).
  • Το βάζω στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 10 λεπτά και επαναλαμβάνω την επάλειψη άλλες δύο φορές αφήνοντας στα ενδιάμεσα να στεγνώσει κάθε στρώση.
  • Στο τέλος αφαιρώ τη λαδόκολλα.
  • Για να φτιάξω το γλάσο βάζω την άχνη μαζί με λίγο χυμό λεμονιού και ανακατεύω. Ανάλογα πόσο παχύρευστο το θέλω προσθέτω άχνη (για να γίνει πιο πηχτό) ή χυμό για να αραιώσει.
  • Βάζω το γλάσο σε μια zip σακούλα και κόβω την μια άκρη της δημιουργώντας κορνέ. Στολίζω τις κορυφές του καραβιού όπως πέφτει το χιόνι πάνω του και στάζει. Δεν θέλω το γλάσο να είναι πολύ σταθερό, για να φαίνεται ότι το χιόνι στάζει.
  • Στολίζω με ζαχαρωτά και αφήνω να στεγνώσει το γλάσο.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 512kcal | Carbohydrates: 122g | Protein: 2g | Fat: 3g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 1mg | Sodium: 110mg | Potassium: 48mg | Fiber: 1g | Sugar: 109g | Calcium: 16mg | Iron: 1mg
2019-12-10T12:15:38+02:0010 Δεκεμβρίου 2019|Ατομικά, Γλυκά, Εποχικά, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, Χριστούγεννα|