Εσύ έχεις φτιάξει καλαμαράκια στη λαδόκολλα; Είναι ένα πολύ ελαφρύ και εύκολο γεύμα με άρωμα θάλασσας, ιδανικό και για τις μέρες της νηστείας.Χωρίς κόπο, βάζεις τα υλικά στο ταψί και αυτό ήταν! Αν τα θαλασσινά σου φαίνονται βαριά με το τηγάνισμα, με την λαδόκολλα στο φούρνο γίνονται μαλακά, ζουμερά και χωρίς να γίνεται χάλια η κουζίνα με το τηγάνισμα. Και ένα ολόκληρο φαγητό είναι έτοιμο χωρίς να το καταλάβεις…. Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!
Υλικά
- 800 γρ καλαμαράκια
- 600 γρ πατάτες (4 μικρές)
- 1 κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μισές ροδέλες
- 1 κόκκινη πιπεριά σε στικς
- 1 πράσινη πιπεριά σε στικς
- 1 ½ κ. γ. αλάτι
- ¼ κ. γ. πιπέρι
- 1 λεμονιού το χυμό
- 1 κ. σ. μουστάρδα
- 120 ml ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
Οδηγίες
- Κόβω τις πατάτες σε κομμάτια, τις βάζω σε ένα κατσαρολάκι με νερό να τις σκεπάζει και αφού αρχίσει να βράζει, μειώνω την ένταση και τις αφήνω να σιγοβράζουν για 15 λεπτά.
- Κόβω τα καλαμαράκια σε φέτες, τα ρίχνω σε αντικολλητικό χαρτί που έχω βάλει σε ταψί 30 x 20 εκ.
- Προσθέτω το κρεμμύδι, τα σκόρδα, το καρότο, την κόκκινη και την πράσινη πιπεριά και τις πατάτες στραγγισμένες.
- Ρίχνω το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τα φύλλα δάφνης και ανακατεύω πολύ καλά.
- Σκεπάζω με άλλο ένα αντικολλητικό χαρτί, κλείνω περιμετρικά καλά σε πακέτο με το κάτω χαρτί και βάζω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C για 1 ώρα και τα τελευταία 10 λεπτά αφαιρώ το πάνω χαρτί και βάζω στον αέρα.
- Βγάζω από το φούρνο και σερβίρω αμέσως!
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 601kcal | Carbohydrates: 46g | Protein: 36g | Fat: 31g | Saturated Fat: 5g | Polyunsaturated Fat: 4g | Monounsaturated Fat: 20g | Cholesterol: 466mg | Sodium: 1030mg | Potassium: 1446mg | Fiber: 6g | Sugar: 6g | Vitamin A: 4167IU | Vitamin C: 117mg | Calcium: 111mg | Iron: 3mg