Εύκολοι και γρήγοροι καλαμποκοκεφτέδες για όλους, πεντανόστιμοι και ψημένοι στο φούρνο!
Δεν είναι συνηθισμένοι κεφτέδες αφού έχουν μια γλυκιά γεύση από το καλαμπόκι και μαζί με τα αρωματικά, ψήνονται στο φούρνο, γίνονται τραγανοί και όταν τους βουτήξεις και στη δροσερό συνοδευτικό με γιαούρτι είναι τρέλα!
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις καλαμπόκι είτε κονσέρβα είτε κατεψυγμένο και σε λίγη ώρα να έχεις στο τραπέζι σου τους πιο φανταστικούς καλαμποκοκεφτέδες που έφαγες ποτέ. Είναι και χωρίς γλουτένη κι έτσι μπορούν να τους γευτούν όλοι!
Φτιάξε τα, δημοσίευσε τη φωτογραφία του στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας tag @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Καλαμποκοκεφτέδες στο φούρνο χωρίς γλουτένη
Καλαμποκοκεφτέδες στο φούρνο χωρίς γλουτένη
4.50 from 6 votes
Χρόνος
Προετοιμασίας
20 Λεπτά
Χρόνος
Μαγειρέματος
15 Λεπτά
Συνολικός
Χρόνος
35 Λεπτά
Πιάτο Συνοδευτικό
Μερίδες 14 Κομμάτια
Θερμίδες 74

Εξοπλισμός

  • 2 μπολ
  • Ταψί

Υλικά

  • 280 γρ στραγγισμένο καλαμπόκι κονσέρβα ή κατεψυγμένο
  • 60 γρ πολέντα ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κγ μπέικιν πάουντερ
  • ½ ΚΣ ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 30 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2 ΚΣ άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ κγ ρίγανη αποξηραμένη
  • ¼ κγ αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 70 γρ παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 3 ΚΣ στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
  • Λίγο ελαιόλαδο

Για συνοδευτικό:

  • 100 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • ½ φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κγ άνηθο ψιλοκομμένο

Οδηγίες
 

  • Στραγγίζω πολύ καλά το καλαμπόκι από τα υγρά.
  • Το βάζω στο μπολ μαζί με το κρεμμύδι, το άνηθο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, την πολέντα, το μπέικιν πάουντερ, το τριμμένο τυρί και τα ανακατεύω καλά.
  • Σε ένα μπολάκι χτυπάω τα αυγά μαζί με το γάλα και τα προσθέτω στο μείγμα του καλαμποκιού.
  • Τέλος ρίχνω το γιαούρτι (αν χρησιμοποιήσω αλεύρι βάζω 1 ΚΣ) και το ενσωματώνω στο μείγμα.
  • Προετοιμάζω το ταψί με λαδόκολλα και με 1 ΚΣ βάζω από το μείγμα στο ταψί φροντίζοντας να αφήσω κενό αναμεσά τους για να μην κολλήσουν όταν θα ψηθούν και θα απλώσουν.
  • Με τη ράχη του κουταλιού τους πιέζω λίγο να ισιώσουν και τους ραντίζω όλους μαζί με λίγο ελαιόλαδο από πάνω.
  • Τους ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 240°C, στον αέρα, για 15 λεπτά (μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα).
  • Όσο ψήνονται σε ένα μπολ αναμιγνύω όλα τα υλικά για το συνοδευτικό μαζί και όταν ετοιμαστούν οι καλαμποκοκεφτέδες τους σερβίρω μαζί.

ΤΙΠΣ:

  • Τους καλαμποκοκεφτέδες μπορώ να τους τηγανίσω σε ένα τηγάνι με 1 εκ λάδι, σε μέτρια ένταση και αφού ζεσταθεί καλά, παίρνω από το μείγμα κουταλιές και τις ρίχνω μέσα πιέζοντας την επιφάνεια τους λίγο ώστε να απλώσουν και να μπορέσουν να ψηθούν για 4 περίπου λεπτά. Μόλις πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα τους γυρίζω και από την άλλη πλευρά και αφού ετοιμαστούν τους βγάζω σε απορροφητικό χαρτί.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Calories: 74kcal | Carbohydrates: 9g | Protein: 5g | Fat: 2g | Saturated Fat: 1g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 28mg | Sodium: 137mg | Potassium: 123mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 161IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 96mg | Iron: 1mg

ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram