Η απόλυτη viral τάση στο πρωινό! Τα pancakes φούρνου γίνονται πανεύκολα, αλλά εδώ τα κάνουμε και πιο υγιεινά, για να απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις! Χωρίς ζάχαρη, με θρεπτικά συστατικά και έξυπνες αντικαταστάσεις, είναι το ίδιο νόστιμα ή ίσως και περισσότερο! Και το καλύτερο;Μπορείς να έχεις το μείγμα έτοιμο από το βράδυ και να τα ψήσεις το πρωί για φρεσκοψημένο, αχνιστό πρωινό χωρίς κόπο! Δοκίμασέ τα και θα γίνουν η νέα αγαπημένη σου συνήθεια!Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!


Υλικά
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 400 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 160 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.σ. μέλι / σιρόπι σφενδάμου
- 3 κ.σ. λάδι
- 1 πρέζα αλάτι
- 125 γρ αμυγδαλοβούτυρο / φουντουκοβούτυρο
- 40 γρ φουντούκια χοντροκομμένα/ψημένα
- 1 κ.σ. κονιάκ ή μπράντυ προαιρετικά
Οδηγίες
- Στο μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά να αφρατέψουν. Προσθέτω το γάλα, το λάδι και το μέλι.
- Ενώνω στο αλεύρι το αλάτι και τα ρίχνω σε δόσεις στο μπολ. Το μείγμα είναι ρευστό. Το αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Προετοιμάζω το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζω σε αυτό το μείγμα, ισιώνω κουνώντας το να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 20-25 λεπτά.
- Το βγάζω, τρυπάω λίγο με το πιρούνι να ξεφουσκώσει και κόβω σε 9 κομμάτια.
- Αλείφω κάθε ένα με αμυγδαλοβούτυρο, πασπαλίζω με τα φουντούκια και αν θέλω ραντίζω με λίγο κονιάκ.
- Τα τυλίγω σε ρολά, γαρνίρω και από πάνω με λίγο αμυγδαλοβούτυρο και φουντούκια και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 280kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 8g | Fat: 17g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 4g | Monounsaturated Fat: 10g | Trans Fat: 0.02g | Cholesterol: 42mg | Sodium: 38mg | Potassium: 235mg | Fiber: 2g | Sugar: 9g | Vitamin A: 128IU | Vitamin C: 0.1mg | Calcium: 116mg | Iron: 2mg