Ένα γλυκό που δεν φεύγει εύκολα από το μυαλό σου όταν το δοκιμάσεις!
Σιροπιαστό κανταΐφι στη βάση με βελούδινη, πλούσια κρέμα βανίλιας και από πάνω ζελέ με γλυκά σιροπιαστά ροδάκινα. Εντυπωσιακό στην όψη, κόβεται σε κομμάτια και σερβίρεται κρύο.
Δεν χρειάζεται να είναι η εποχή των ροδάκινων για να το φτιάξουμε αφού γίνεται με κονσέρβα. Φρουτένιο με καλοκαιρινή δροσερή γεύση ιδανικό για όλους!
Φτιάξε τη συνταγή, δημοσίευσε τη φωτογραφία στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Γλυκό ψυγείου με κανταΐφι και ροδάκινα
Γλυκό ψυγείου με κανταΐφι και ροδάκινα
4 from 7 votes
Χρόνος
Προετοιμασίας
1 Ωρ.
Χρόνος
Μαγειρέματος
30 Λεπ.
Χρόνος ψύξης 8 Ωρ.
Συνολικός
Χρόνος
1 Ωρ. 30 Λεπ.
Πιάτο Γλυκά
Μερίδες 12 Κομμάτια
Θερμίδες 617

Υλικά

  • 300 γρ κανταΐφι
  • 100 γρ βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 65 γρ κόρν φλάουρ
  • 230 γρ ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ βούτυρο κρύο σε κυβάκια

Για το σιρόπι:

  • 380 ml νερό
  • 600 γρ ζάχαρη
  • 1 λεμονιού το χυμό
  • 1 λεμονιού το ξύσμα

Επικάλυψη:

  • 825 γρ ροδάκινα (1 μεγάλη κονσέρβα)
  • 5 γρ ζελατίνη σκόνη

Οδηγίες
 

  • Ξάνω πολύ καλά το κανταΐφι μέσα στο ταψί.
  • Το ραντίζω με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω να πάει παντού.
  • Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει.
  • Για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω τη ζάχαρη, το νερό, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά σε χαμηλή ένταση. Βγάζω το σκέυος από την εστία και το αφήνω να κρυώσει.
  • Για την κρέμα σε μια κατσαρόλα αντικολλητική βάζω τα 700ml από το κρύο γάλα και μέσα του διαλύω το κορν φλάουρ.
  • Προσθέτω τη ζάχαρη, βάζω την κατσαρόλα στην εστία, σε μέτρια ένταση, μέχρι να ζεσταθεί το γάλα (να μη βράσει όμως). Το βγάζω, ρίχνω τη βανίλια και το αφήνω να κρυώσει 5 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά μαζί με το υπόλοιπο γάλα με το σύρμα.
  • Με την κουτάλα της σούπας παίρνω από την κατσαρόλα γάλα ζεστό και το ενσωματώνω στα αυγά ενώ ταυτόχρονα ανακατεύω συνεχώς.
  • Συνεχίζω με 2-3 κουταλιές ακόμα και έπειτα παίρνω μια κουταλιά από το μείγμα των αυγών και το ρίχνω στην κατσαρόλα.
  • Βάζω άλλες δυο κουταλιές και έπειτα όλο το μείγμα του μπολ.
  • Τοποθετώ πάλι την κατσαρόλα στην εστία, σε χαμηλή ένταση ανακατεύοντας συνεχώς απαλά με μια ξύλινη κουτάλα, ξύνοντας τον πάτο για να μην κολλήσει μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Τη βγάζω από την εστία και προσθέτω το κρύο βούτυρο σε κυβάκια αναδεύοντας απαλά να λιώσει και να ενσωματωθεί.
  • Μεταφέρω την κρέμα σε ένα επίπεδο κρύο σκεύος, καλύπτω με μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια της και τη βάζω στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς.
  • Όταν βγει από το φούρνο το κανταΐφι, το αφήνω να κρυώσει 5 λεπτά και στη συνέχεια το λούζω με το σιρόπι κουταλιά-κουταλιά.
  • Το αφήνω για 1 ώρα να το απορροφήσει και να κρυώσει.
  • Τότε βγάζω την κρέμα από το ψυγείο, τη χτυπάω με το σύρμα λίγο να αφρατέψει και τη ρίχνω ομοιόμορφα πάνω στο κανταΐφι ισιώνοντας την επιφάνεια της.
  • Στραγγίζω καλά τα ροδάκινα από το σιρόπι και κόβω 3 από τα φρούτα σε φέτες (κάθε μισό ροδάκινο σε 4-5 κομμάτια).
  • Τα τοποθετώ στη σειρά πάνω στην κρέμα αλλάζοντας τη φορά τους ανά σειρά.
  • Σε ένα μπολάκι βάζω 50 ml από το σιρόπι και μουλιάζω σε αυτό τη σκόνη ζελατίνης για 10 λεπτά.
  • Ζεσταίνω το υπόλοιπο σιρόπι και διαλύω μέσα του τη ζελατίνη από το μπολάκι ανακατεύοντας καλά.
  • Το αφήνω να κρυώσει 30 λεπτά πριν το ρίξω πάνω από τα φρούτα και την κρέμα.
  • Βάζω το ταψί στο ψυγείο για 6-7 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  • Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.

ΤΙΠ:

  • Τα υπόλοιπα ροδάκινα που περισσεύουν μπορώ να τα κόβω σε κυβάκια και να τα ανακατέψω μαζί με την κρέμα μέσα στο γλυκό.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Calories: 617kcal | Carbohydrates: 96g | Protein: 7g | Fat: 24g | Saturated Fat: 11g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 90mg | Sodium: 212mg | Potassium: 285mg | Fiber: 2g | Sugar: 79g | Vitamin A: 751IU | Vitamin C: 6mg | Calcium: 115mg | Iron: 1mg