- Ξάνω πολύ καλά το κανταΐφι μέσα στο ταψί. 
- Το ραντίζω με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω να πάει παντού. 
- Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει. 
- Για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω τη ζάχαρη, το νερό, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά σε χαμηλή ένταση. Βγάζω το σκέυος από την εστία και το αφήνω να κρυώσει. 
- Για την κρέμα σε μια κατσαρόλα αντικολλητική βάζω τα 700ml από το κρύο γάλα και μέσα του διαλύω το κορν φλάουρ. 
- Προσθέτω τη ζάχαρη, βάζω την κατσαρόλα στην εστία, σε μέτρια ένταση, μέχρι να ζεσταθεί το γάλα (να μη βράσει όμως). Το βγάζω, ρίχνω τη βανίλια και το αφήνω να κρυώσει 5 λεπτά. 
- Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά μαζί με το υπόλοιπο γάλα με το σύρμα. 
- Με την κουτάλα της σούπας παίρνω από την κατσαρόλα γάλα ζεστό και το ενσωματώνω στα αυγά ενώ ταυτόχρονα ανακατεύω συνεχώς. 
- Συνεχίζω με 2-3 κουταλιές ακόμα και έπειτα παίρνω μια κουταλιά από το μείγμα των αυγών και το ρίχνω στην κατσαρόλα. 
- Βάζω άλλες δυο κουταλιές και έπειτα όλο το μείγμα του μπολ. 
- Τοποθετώ πάλι την κατσαρόλα στην εστία, σε χαμηλή ένταση ανακατεύοντας συνεχώς απαλά με μια ξύλινη κουτάλα, ξύνοντας τον πάτο για να μην κολλήσει μέχρι να δέσει η κρέμα. 
- Τη βγάζω από την εστία και προσθέτω το κρύο βούτυρο σε κυβάκια αναδεύοντας απαλά να λιώσει και να ενσωματωθεί. 
- Μεταφέρω την κρέμα σε ένα επίπεδο κρύο σκεύος, καλύπτω με μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια της και τη βάζω στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς. 
- Όταν βγει από το φούρνο το κανταΐφι, το αφήνω να κρυώσει 5 λεπτά και στη συνέχεια το λούζω με το σιρόπι κουταλιά-κουταλιά. 
- Το αφήνω για 1 ώρα να το απορροφήσει και να κρυώσει. 
- Τότε βγάζω την κρέμα από το ψυγείο, τη χτυπάω με το σύρμα λίγο να αφρατέψει και τη ρίχνω ομοιόμορφα πάνω στο κανταΐφι ισιώνοντας την επιφάνεια της. 
- Στραγγίζω καλά τα ροδάκινα από το σιρόπι και κόβω 3 από τα φρούτα σε φέτες (κάθε μισό ροδάκινο σε 4-5 κομμάτια). 
- Τα τοποθετώ στη σειρά πάνω στην κρέμα αλλάζοντας τη φορά τους ανά σειρά. 
- Σε ένα μπολάκι βάζω 50 ml από το σιρόπι και μουλιάζω σε αυτό τη σκόνη ζελατίνης για 10 λεπτά. 
- Ζεσταίνω το υπόλοιπο σιρόπι και διαλύω μέσα του τη ζελατίνη από το μπολάκι ανακατεύοντας καλά. 
- Το αφήνω να κρυώσει 30 λεπτά πριν το ρίξω πάνω από τα φρούτα και την κρέμα. 
- Βάζω το ταψί στο ψυγείο για 6-7 ώρες ή όλη τη νύχτα. 
- Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.