Αυτή η γλυκιά εκδοχή της καραμελωμένης φοκάτσια cinnamon roll είναι ό,τι πιο αναπάντεχα απολαυστικό θα δοκιμάσεις!
Αφράτη και καραμελωμένη, με το άρωμα της κανέλας και του κάρδαμου να πλημμυρίζουν την κουζίνα, θυμίζει cinnamon roll αλλά με την αέρινη υφή και τη γοητεία της ιταλικής φοκάτσιας. Ιδανική για να συνοδεύσει τον καφέ σου, αυτή η συνταγή θα σε ταξιδέψει γευστικά και αρωματικά — μια λιχουδιά που δεν γίνεται να της αντισταθείς!
Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!
Γλυκιά καραμελωμένη φοκάτσια cinnamon roll
Γλυκιά καραμελωμένη φοκάτσια cinnamon roll
No ratings yet
Χρόνος
Προετοιμασίας
20 Λεπτά
Χρόνος
Μαγειρέματος
30 Λεπτά
Χρόνος αναμονής 2 Ώρες 30 Λεπτά
Συνολικός
Χρόνος
50 Λεπτά
Πιάτο Κέικ
Μερίδες 12 Κομμάτια
Θερμίδες 381

Υλικά

  • 240 ml γάλα χλιαρό
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ξηρή μαγιά
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 85 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 450 γρ αλεύρι
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. κάρδαμο

Επικάλυψη:

  • 200 γρ καστανή ζάχαρη
  • 160 γρ βούτυρο
  • 1 κ.γ. κανέλα

Οδηγίες
 

  • Διαλύω στο γάλα 1 κ.σ. ζάχαρη, τη μαγιά και 2 κ.σ. αλεύρι.
  • Αφήνω για 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά (να βγουν φουσκάλες στην επιφάνεια).
  • Ρίχνω την υπόλοιπη ζάχαρη, το αυγό και το λιωμένο βούτυρο.
  • Αναμιγνύω στο αλεύρι το αλάτι και το κάρδαμο και να βάζω σε δόσεις συνεχίζοντας το ζύμωμα μέχρι να γίνει μια ζύμη που κολλάει ελαφρά στα χέρια (ζυμώνω 10 λεπτά περίπου).
  • Τη μεταφέρω σε λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζω και την αφήνω σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί (1,5 ώρα).
  • Αφού περάσει η ώρα, αναποδογυρίζω τη ζύμη σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και με λαδωμένα δάχτυλα, την απλώνω σιγά-σιγά να καλύψει όλη την επιφάνεια και πιέζοντας τα δάχτυλα βαθιά μέχρι κάτω να αφήσουν βαθουλώματα.
  • Σκεπάζω το σκεύος και την αφήνω να φουσκώσει για 2η φορά για 1 ώρα περίπου.
  • Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια ένταση λιώνω το βούτυρο. Προσθέτω την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και όταν βράσει το μείγμα το βγάζω από τη φωτιά.
  • Όταν περάσει το 2ο φούσκωμα, κάνω πάλι βαθουλώματα στη ζύμη με τα δάχτυλα και απλώνω το μείγμα του βουτύρου (φροντίζοντας να μπει μέσα στα βαθουλώματα).
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, αντιστάσεις για 30 λεπτά στην κατώτερη σχάρα (μέχρι να γίνει καστανή και καραμελωμένη από πάνω).
  • Βγάζω, κόβω σε κομμάτια και απολαμβάνω!
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Calories: 381kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 5g | Fat: 18g | Saturated Fat: 11g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 5g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 60mg | Sodium: 247mg | Potassium: 107mg | Fiber: 1g | Sugar: 21g | Vitamin A: 564IU | Vitamin C: 0.01mg | Calcium: 54mg | Iron: 2mg

ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram