Διαλύω στο γάλα 1 κ.σ. ζάχαρη, τη μαγιά και 2 κ.σ. αλεύρι.
Αφήνω για 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά (να βγουν φουσκάλες στην επιφάνεια).
Ρίχνω την υπόλοιπη ζάχαρη, το αυγό και το λιωμένο βούτυρο.
Αναμιγνύω στο αλεύρι το αλάτι και το κάρδαμο και να βάζω σε δόσεις συνεχίζοντας το ζύμωμα μέχρι να γίνει μια ζύμη που κολλάει ελαφρά στα χέρια (ζυμώνω 10 λεπτά περίπου).
Τη μεταφέρω σε λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζω και την αφήνω σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί (1,5 ώρα).
Αφού περάσει η ώρα, αναποδογυρίζω τη ζύμη σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και με λαδωμένα δάχτυλα, την απλώνω σιγά-σιγά να καλύψει όλη την επιφάνεια και πιέζοντας τα δάχτυλα βαθιά μέχρι κάτω να αφήσουν βαθουλώματα.
Σκεπάζω το σκεύος και την αφήνω να φουσκώσει για 2η φορά για 1 ώρα περίπου.
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια ένταση λιώνω το βούτυρο. Προσθέτω την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και όταν βράσει το μείγμα το βγάζω από τη φωτιά.
Όταν περάσει το 2ο φούσκωμα, κάνω πάλι βαθουλώματα στη ζύμη με τα δάχτυλα και απλώνω το μείγμα του βουτύρου (φροντίζοντας να μπει μέσα στα βαθουλώματα).
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, αντιστάσεις για 30 λεπτά στην κατώτερη σχάρα (μέχρι να γίνει καστανή και καραμελωμένη από πάνω).
Βγάζω, κόβω σε κομμάτια και απολαμβάνω!