Καραμελωμένα γλυκά σφολιατίνια με βερίκοκο που λιώνουν στο στόμα!Αφράτη σφολιάτα κρύβει φέτες βερίκοκου που κάθονται πάνω σε αέρινη σαντιγί που τη γλυκαίνει ένα τσικ μαρμελάδας και τελειώνει με το ίδιο βουτυρένιο φύλλο από κάτω. Αν και πολλές οι στρώσεις που αποτελούν το γλυκό, είναι εύκολο και γρήγορο, δροσερό και φρουτένιο επιδόρπιο ιδανικό για τους ζεστούς μήνες.Εντυπωσιακό, θυμίζει ζαχαροπλαστείου αλλά το φτιάχνεις σπίτι με τα χεράκια σου 😉Έφτιαξες τη συνταγή; Δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας (220 γρ)
- 1 ΚΣ γάλα
- 1 κγ ζάχαρη
- 150 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 1 ΚΣ άχνη + έξτρα για γαρνίρισμα
- 10 ΚΣ μαρμελάδα βερίκοκο
- 6-7 βερίκοκα φρέσκα ή κομπόστας στραγγισμένα
Οδηγίες
- Κόβω το φύλλο σφολιάτας πρώτα στη μέση (κατά μήκος της στενής πλευράς) και έπειτα σε 5 ίσα μέρη (τη μεγάλη πλευρά).
- Τα βάζω με απόσταση μεταξύ τους σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί, τα αλείφω με λίγο γάλα και πασπαλίζω με ζάχαρη.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C για 15 λεπτά, να φουσκώσουν και να χρυσίσουν.
- Στο μπολ χτυπάω με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με 1 ΚΣ άχνη ζάχαρη σε σαντιγί (5-7 λεπτά).
- Βγάζω τις σφολιάτες από το φούρνο, τις αφήνω να κρυώσουν και τις κόβω οριζόντια (διαχωρίζοντας τη βάση από πάνω μέρος).
- Ανοίγω κάθε μια, απλώνω από 1 γεμάτη ΚΣ μαρμελάδα και γεμίζω με το κορνέ (ή και χωρίς αυτό) σαντιγί.
- Τοποθετώ πάνω της 4-5 φέτες βερίκοκο και σκεπάζω με το άλλο μισό φύλλο (καπάκι).
- Πιέζω απαλά τα δυο κομμάτια σφολιάτας να ενωθούν τα υλικά, πασπαλίζω με άχνη και σερβίρω αμέσως.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 259kcal | Carbohydrates: 36g | Protein: 4g | Fat: 11g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 17mg | Sodium: 368mg | Potassium: 86mg | Fiber: 1g | Sugar: 16g | Vitamin A: 670IU | Vitamin C: 4mg | Calcium: 19mg | Iron: 1mg