Όσο η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει, γίνεται κατάλληλη για το αγαπημένο μου γιαουρτογλυκό με μπισκότα και φράουλα που με ενθουσιάζει!Ένα λαχταριστό επιδόρπιο που συνδυάζει την απαλή κρεμώδη υφή του γιαουρτιού με τη φρουτένια γλυκιά γεύση της φράουλας και την τραγανή υφή των μπισκότων. Οι φρέσκιες φράουλες της εποχής είναι ιδανικές και προσθέτουν τη γλύκα τους όπως και τα μπισκότα, που μας καταπλήττουν σε κάθε δάγκωμα.Μια δροσερή νότα απόλαυσης σε ένα αφράτο γλυκό που μπορεί να σερβιριστεί ως επιδόρπιο μετά το γεύμα ή απλά μόνο του!Έφτιαξες τη συνταγή; Δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Υλικά
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 100 γρ. σκόνη ζελέ φράουλας
- 600 γρ. γιαούρτι φράουλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ. φράουλες τεμαχισμένες
- 150 ml γάλα απλό ή σοκολατένιο
- 24 μπισκότα τύπου πτι-μπερ
- 4 κουταλιές σούπας μαρμελάδα φράουλα
Οδηγίες
- Ρίχνω στο μπολ βραστή 250 γρ. κρέμα γάλακτος και μέσα της διαλύω τη σκόνη ζελέ φράουλας.
- Προσθέτω άλλα 250 γρ. κρέμα γάλακτος κρύα αυτή τη φορά και ανακατεύω καλά με το σύρμα.
- Ενσωματώνω σταδιακά το γιαούρτι φράουλα και συνεχίζω με 250 γρ. τεμαχισμένες φράουλες*.
- Βουτάω ένα-ένα τα μπισκότα (20 μπισκότα) στο γάλα και καλύπτω με αυτά τη βάση μιας φόρμας 25x25 εκ. με αποσπώμενη βάση.
- Απλώνω πάνω τους το φραουλένιο μείγμα και ισιώνω την επιφάνεια του.
- Ρίχνω διάσπαρτα τις υπόλοιπες τεμαχισμένες φράουλες και 3-4 κ.σ. μαρμελάδα**.
- Ανακατεύω απαλά με ένα μαχαίρι, ίσα να μπλεχτούν τα υλικά αλλά να μην γίνουν ένα και πασπαλίζω τα υπόλοιπα 3-4 θρυμματισμένα μπισκότα.
- Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω το γλυκό στο ψυγείο ιδανικά για μια νύχτα να σφίξει καλά πριν το κόψω σε κομμάτια να σερβίρω.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
- *Κόβω τις μικρές/μέτριες φράουλες σταυρωτά σε 4 κομμάτια, ενώ τις μεγάλες στα 6.
- **Μπορώ να τη ζεστάνω σε ένα κατσαρολάκι να σφίξει για να μην κατεβάσει αργότερα τα υγρά της στο γλυκ
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 482kcal | Carbohydrates: 52g | Protein: 6g | Fat: 28g | Saturated Fat: 16g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 7g | Cholesterol: 71mg | Sodium: 156mg | Potassium: 278mg | Fiber: 1g | Sugar: 36g | Vitamin A: 892IU | Vitamin C: 21mg | Calcium: 140mg | Iron: 1mg