Εύκολη αλευρόπιτα πασπαλισμένη με τη γνώριμη γεύση της αγαπημένης φέτας. Παραδοσιακή πίτα που δεν περιμένεις ότι γίνεται τόσο γρήγορα και η νοστιμιά της θα σε αποζημιώσει. Αν δεν έχεις ξαναφτιάξει πίτα, αυτή είναι η κατάλληλη για να ξεκινήσεις. Εκτός από τη φέτα που είναι το κλασικό βασικό υλικό της, μπορείς να δοκιμάσεις πολλές παραλλαγές, προσθέτοντας ελιές, λιαστές ντομάτες, ρίγανη για πιο μεσογειακές γεύσεις ή ζαμπόν, κόκκινη σάλτσα, μανιτάρια κα.
Εξοπλισμός
- 1 Μπολ
- Ταψί 30 x 36 εκ
Υλικά
- 150 γρ φέτα θρυμματισμένη
- 30 γρ βούτυρο σε κυβάκια
Για τη ζύμη:
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ λιωμένο βούτυρο
- 400 ml νερό
- 1/8 κγ πιπέρι
- 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¼ κγ αλάτι
- 150 γρ φέτα θρυμματισμένη
Οδηγίες
- Για τη ζύμη σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά να αφρατέψουν.
- Ρίχνω το λιωμένο βούτυρο, το νερό, το πιπέρι και ανακατεύω.
- Ενώνω το αλεύρι με το αλάτι και τα προσθέτω σταδιακά στο μείγμα δημιουργώντας ένα χυλό.
- Τέλος βάζω 150 γρ φέτα θρυμματισμένη ενσωματώνοντας τη στο χυλό.
- Τον ρίχνω σε βουτυρωμένο ταψί 30 x 36 εκ, φροντίζοντας να ισιώσω την επιφάνεια του ομοιόμορφα.
- Πασπαλίζω πάνω του τα άλλα 150 γρ φέτας θρυμματισμένη και τοποθετώ διάσπαρτα τα κυβάκια του βουτύρου.
- Προθερμαίνω το φούρνο στου 220°C στον αέρα και ψήνω στου 200°C στον αέρα για 30 λεπτά περίπου.
- Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω!
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 246kcal | Carbohydrates: 27g | Protein: 8g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 64mg | Sodium: 388mg | Potassium: 63mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 312IU | Calcium: 135mg | Iron: 2mg