Εύκολη αλευρόπιτα πασπαλισμένη με τη γνώριμη γεύση της αγαπημένης φέτας. Παραδοσιακή πίτα που δεν περιμένεις ότι γίνεται τόσο γρήγορα και η νοστιμιά της θα σε αποζημιώσει.
Αν δεν έχεις ξαναφτιάξει πίτα, αυτή είναι η κατάλληλη για να ξεκινήσεις.
Εκτός από τη φέτα που είναι το κλασικό βασικό υλικό της, μπορείς να δοκιμάσεις πολλές παραλλαγές, προσθέτοντας ελιές, λιαστές ντομάτες, ρίγανη για πιο μεσογειακές γεύσεις ή ζαμπόν, κόκκινη σάλτσα, μανιτάρια κα.
Εύκολη αλευρόπιτα με φέτα
Εύκολη αλευρόπιτα με φέτα
4.8 from 5 votes
Χρόνος
Προετοιμασίας
30 Λεπ.
Χρόνος
Μαγειρέματος
30 Λεπ.
Συνολικός
Χρόνος
1 Ωρ.
Πιάτο Πίτα
Μερίδες 12 Κομμάτια
Θερμίδες 246

Εξοπλισμός

  • 1 Μπολ
  • Ταψί 30 x 36 εκ

Υλικά

  • 150 γρ φέτα θρυμματισμένη
  • 30 γρ βούτυρο σε κυβάκια

Για τη ζύμη:

  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ λιωμένο βούτυρο
  • 400 ml νερό
  • 1/8 κγ πιπέρι
  • 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ κγ αλάτι
  • 150 γρ φέτα θρυμματισμένη

Οδηγίες
 

  • Για τη ζύμη σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά να αφρατέψουν.
  • Ρίχνω το λιωμένο βούτυρο, το νερό, το πιπέρι και ανακατεύω.
  • Ενώνω το αλεύρι με το αλάτι και τα προσθέτω σταδιακά στο μείγμα δημιουργώντας ένα χυλό.
  • Τέλος βάζω 150 γρ φέτα θρυμματισμένη ενσωματώνοντας τη στο χυλό.
  • Τον ρίχνω σε βουτυρωμένο ταψί 30 x 36 εκ, φροντίζοντας να ισιώσω την επιφάνεια του ομοιόμορφα.
  • Πασπαλίζω πάνω του τα άλλα 150 γρ φέτας θρυμματισμένη και τοποθετώ διάσπαρτα τα κυβάκια του βουτύρου.
  • Προθερμαίνω το φούρνο στου 220°C στον αέρα και ψήνω στου 200°C στον αέρα για 30 λεπτά περίπου.
  • Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω!
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Calories: 246kcal | Carbohydrates: 27g | Protein: 8g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 64mg | Sodium: 388mg | Potassium: 63mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 312IU | Calcium: 135mg | Iron: 2mg