Τα πιο εύκολα τυροπιτάκια που θα φτιάξεις ποτέ! Με ζύμη γιαουρτιού, αφράτα, γρήγορα και με όλη την τυρένια γεύση που λατρεύεις. Ιδανικά για πρωινό, σνακ ή κέρασμα που θα ξετρελάνει μικρούς & μεγάλους. Δοκίμασέ τα και θα γίνουν τα αγαπημένα σου! Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!


Υλικά
- 200 γρ γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ ελαιόλαδο
- 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20 γρ μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. αλάτι
- 250 γρ φέτα
- 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 1 μικρό αυγό για επάλειψη σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.γ. σουσάμι ή μείγμα για bagel
Οδηγίες
- Στο μπολ ρίχνω το γιαούρτι και αναδεύοντας με το σύρμα προσθέτω σε δόσεις το ελαιόλαδο.
- Αναμιγνύω στο αλεύρι το μπέικιν πάοντερ, το αλάτι και τα βάζω λίγα-λίγα στο μείγμα του μπολ.
- Ζυμώνω με το χέρι, σκεπάζω τη ζύμη και βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Σε άλλο μπολ τρίβω τη φέτα και την ανακατεύω με ένα χτυπημένο αυγό και το πιπέρι.
- Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγω με τον πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα 60x30 εκ περίπου.
- Κόβω πρώτα κάθετα στη μέση και έπειτα κάθε μέρος σε άλλα τρία ίσα δηλαδή έξι κάθετα τμήματα συνολικά.Κόβω μετά οριζόντια σε 3 ίσα μέρη.
- Βάζω σε κάθε κομμάτι από 1 κ.σ. γέμιση και το πλάθω κλείνοντάς την στο εσωτερικό του.
- Την κάνω σαν μπαλίτσα στην αρχή, την πιέζω λίγο από πάνω να ισιώσει και τη βάζω μια-μια σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί.
- Χτυπάω σε ένα μπολάκι το άλλο αυγό με 1 κ.σ. νερό και αλλείφω με αυτό ένα ένα όλα τα κομμάτια.
- Τελειώνω πασπαλίζοντας αν θέλω με σουσάμι ή μείγμα για begel.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, αντιστάσεις για 25 λεπτά.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 229kcal | Carbohydrates: 19g | Protein: 6g | Fat: 15g | Saturated Fat: 4g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 9g | Trans Fat: 0.002g | Cholesterol: 22mg | Sodium: 232mg | Potassium: 165mg | Fiber: 1g | Sugar: 0.4g | Vitamin A: 72IU | Calcium: 136mg | Iron: 1mg