Ξύπνησε το σπίτι με το άρωμα του φρεσκοψημένου ψωμιού! Αν δεν έχεις ξαναφτιάξει ψωμάκια, αυτή είναι η συνταγή σου! Απλά, χωρίς μίξερ, χωρίς μπελάδες. Αυτά τα τραγανά ψωμάκια είναι ό,τι καλύτερο για να ξεκινήσεις τη μέρα σου.Δεν θέλουν κόπο – μόνο χρόνο. Ο φούρνος κάνει όλη τη μαγεία! Ταιριάζουν υπέροχα με βούτυρο και μαρμελάδα, αλλά και με αλμυρά αλείμματα. Πρωινό, brunch ή σνακ… εσύ αποφασίζεις!Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!


Υλικά
- 440 γρ + έξτρα για ζύμωμα αλεύρι για όλες χρήσεις
- 350 ml νερό εμφιαλωμένο ζεστό
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι 8 γρ ξηρή μαγιά
- 1 κ.γ. αλάτι
Οδηγίες
- Στο μπολ ρίχνω το ζεστό (όχι καυτό) νερό και μέσα του διαλύω τη ζάχαρη και τη μαγιά. Σκεπάζω και αφήνω για 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά 9βγάζει φουσκάλες μικρές στην επιφάνεια).
- Ενώνω το αλεύρι με το αλάτι και τα προσθέτω σε δόσεις στο μπολ ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Η ζύμη είναι πολύ μαλακή και κολλώδης.
- Σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω όλη τη νύχτα (8-12 ώρες) στο ψυγείο να φουσκώσει αργά.
- Την επόμενη αφού απλώσω στον πάγκο πλούσια ποσότητα αλευριού, αδειάζω πάνω σε αυτό τη ζύμη και διπλώνω τη μισή πάνω στην άλλη.
- Κόβω πρώτα στη μέση και έπειτα κάθε μισό στα 3, δηλαδή σε 6 κομμάτια συνολικά.
- Τα μεταφέρω στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, τα χαράσσω με ένα κοφτερό μαχαίρι ή κοπίδι και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C, στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά (όταν τα χτυπάω στο κάτω μέρος πρέπει να ακούγονται σαν κούφια μέσα).
- Βγάζω και τα αφήνω να κρυώσουν πρώτα 80% πριν τα σερβίρω.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 279kcal | Carbohydrates: 59g | Protein: 8g | Fat: 1g | Saturated Fat: 0.1g | Polyunsaturated Fat: 0.3g | Monounsaturated Fat: 0.1g | Sodium: 390mg | Potassium: 91mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Vitamin C: 0.003mg | Calcium: 12mg | Iron: 3mg