Τι θα φτιάξεις με φέτα και δεν θα γίνει πεντανόστιμο! Ένα ντιπ που βουτάς και ξαναβουτάς το ψωμί σου… Ο συνδυασμός γλυκού με αλμυρό κάνουν αυτό το συνοδευτικό ακαταμάχητο! Αλμυρή βελούδινη φέτα με γλυκό μέλι και πικάντικα μπαχαρικά δημιουργούν μια γευστική πανδαισία. Φτιάξε τη συνταγή, δημοσίευσε τη φωτογραφία στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Υλικά
- 200 γρ φέτα σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ νωπή γλυκιά μυζήθρα σε θερμοκρασία δωματίου
- 80 γρ στραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 ΚΣ ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- 5 ΚΣ μέλι
- 2 ΚΣ χυμό λεμονιού
- ½ κγ μπούκοβο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
Οδηγίες
- Στον πολυκόφτη βάζω το γιαούρτι, τη μυζήθρα, τη φέτα (χοντροκομμένη) και τα αλέθω να μαλακώσουν και να γίνουν σαν αλοιφή.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω σε μέτρια ένταση το ελαιόλαδο και σοτάρω το σκόρδο για 1 λεπτό.
- Βγάζω το σκεύος από την εστία και ρίχνω το μέλι, το χυμό του λεμονιού, το μπούκοβο, το πιπέρι, το αλάτι και ανακατεύω με την κουτάλα τα υλικά να ζεσταθούν και να ενωθούν.
- Σε ένα πιάτο απλώνω το μείγμα των τυριών και από πάνω ραντίζω το ζεστό μείγμα με το μέλι.
- Πασπαλίζω με λίγο μαύρο και λευκό σουσάμι καβουρδισμένο και συνοδεύω με φρυγανισμένο ψωμί ή ψημένες αραβικές πίτες.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 200kcal | Carbohydrates: 17g | Protein: 8g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 39mg | Sodium: 398mg | Potassium: 73mg | Fiber: 1g | Sugar: 16g | Vitamin A: 216IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 215mg | Iron: 1mg