Φρουτένιο crumble κέικ με ροδάκινα και γεύση καρύδας, ένας συνδυασμός που σε πάει στα ουράνια.Τραγανό crumble με γλυκά ζουμερά ροδάκινα από κάτω και κέικ καρύδας, κάνουν το γλυκό αυτό να ξεχωρίζει με την ποικιλία των γεύσεων και υφών του. Καλοκαιρινό κέικ για όλες τις ώρες που μπορεί να γίνει με φρέσκα ή με ροδάκινα κομπόστα.Έφτιαξες τη συνταγή; Δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Υλικά
Για το κέικ:
- 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
- 120 ml σπορέλαιο
- 210 γρ γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κγ μπέικιν πάουντερ
- 180 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 120 γρ ινδοκάρυδο αποξηραμένο τριμμένο
- 850 γρ ροδάκινα
Για το crumble:
- 80 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 80 γρ ζάχαρη
- 65 γρ βούτυρο κρύο σε κυβάκια
Οδηγίες
- Σε μεγάλο μπολ σπάω τα 3 αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και τα χτυπάω να ασπρίσει το μείγμα.
- Προσθέτω το λάδι, το γιαούρτι και ανακατεύω.
- Ενσωματώνω το ινδοκάρυδο και αφού ενώσω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνω στο μείγμα.
- Λαδώνω ταψί 23x30 εκ μεταφέρω το μείγμα σε αυτό και ισιώνω την επιφάνεια.
- Γεμίζω από πάνω με ροδάκινα που έχω κόψει σε φέτες (αν χρησιμοποιήσω κονσέρβα στραγγίζω καλά).
- Για το crumble σε ένα μπολάκι ρίχνω τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κρύο βούτυρο σε κυβάκια και το πιέζω να λιώσει και να γίνει ένα θρυπτό μείγμα.
- Το πασπαλίζω πάνω στα ροδάκινα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις για 50 λεπτά περίπου.
- Βγάζω, αφήνω να κρυώσει πριν κόψω σε κομμάτια.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 432kcal | Carbohydrates: 55g | Protein: 7g | Fat: 21g | Saturated Fat: 9g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 53mg | Sodium: 91mg | Potassium: 237mg | Fiber: 2g | Sugar: 35g | Vitamin A: 426IU | Vitamin C: 3mg | Calcium: 69mg | Iron: 2mg