Η τέλεια λαχταριστή λιχουδιά, που θα κλέψει την καρδιά σου είναι αυτά τα σπανιόλικα churros. Μακριά, λεπτά και χρυσαφένια churros θα σε καταπλήξουν από την πρώτη μπουκιά.
Η τραγανή υφή τους και η γλυκιά κανέλα που τα περιβάλει, θα σε μαγνητίσουν και δεν θα καταλάβεις πότε τα τελείωσες όλα
Και ναι, έχει και συνέχεια, μπορείς να τα βουτήξεις σε σάλτσα σοκολάτας για να ολοκληρώσεις το έγκλημα 😈 Αν δεν θέλεις τα τηγανητά, φτιάξε τα στο air-fryer και θα τρελαθείς!
Έφτιαξες τη συνταγή; Δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Churros με σάλτσα σοκολάτας
Churros με σάλτσα σοκολάτας
5 from 1 vote
Χρόνος
Προετοιμασίας
35 Λεπ.
Χρόνος
Μαγειρέματος
1 Ωρ. 10 Λεπ.
Συνολικός
Χρόνος
1 Ωρ. 45 Λεπ.
Πιάτο Γλυκά
Μερίδες 45 Κομμάτια
Θερμίδες 40

Υλικά

  • 95 γρ. βούτυρο
  • 250 ml νερό
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • ¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 140 γρ αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Λάδι για τηγάνισμα*

Γαρνιτούρα:

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα σκόνη

Σάλτσα σοκολάτας:

  • 200 γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη
  • 100 γρ. σιρόπι γλυκόζης
  • 1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 60-100 ml γάλα ζεστό

Οδηγίες
 

  • Στο κατσαρολάκι βάζω το βούτυρο, το νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύω μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  • Ρίχνω το αλάτι στο αλεύρι και τα προσθέτω ραντιστά σε δόσεις στην κατσαρόλα, αναδεύοντας παράλληλα, θα γίνουν μια ζύμη.
  • Την αφήνω για 1- 1 ½ λεπτό στην εστία, ανακατεύοντας, τη βγάζω σε ένα μπολ και ανακατεύω να κρυώσει (να γίνει χλιαρή).
  • Τότε ενσωματώνω ένα-ένα τα αυγά, μαζί με τη βανίλια μέχρι να γίνει πάλι ζύμη.
  • Τη μεταφέρω σε κορνέ με μύτη αστέρι.
  • Στρώνω αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και δημιουργώ μπαστούνια μήκους 10 εκ. έκαστο με το κορνέ, κόβοντας στην άκρη με το ψαλίδι. Αφήνω απόσταση ανάμεσα τους, γιατί στη συνέχεια κόβω το αντικολλητικό χαρτί σε κάθε μπαστούνι (churros).**
  • Σε ένα τηγάνι βαθύ ή κατσαρολάκι, ζεσταίνω σε δυνατή ένταση 3-4 εκ. λάδι. ¨όταν ζεσταθεί, μειώνω την ένταση σε μέτρια-δυνατή και ρίχνω ένα-ένα τα churros μαζί με το αντικολλητικό χαρτί, το οποίο με το λάδι ξεκολλάει και το βγάζω.
  • Δεν γεμίζω κάθε φορά το σκεύος, βάζω 5 περίπου και μόλις πάρουν χρώμα, τα γυρίζω και από την άλλη πλευρά (συνολικά 8 λεπτά περίπου).
  • Τα βγάζω σε πιάτο με αντικολλητικό χαρτί και ετοιμάζω ένα άλλο πιάτο ανακατεύοντας τη ζάχαρη με την κανέλα. Πριν κρυώσουν κυλάω τα churros στην κανελοζάχαρη να καλυφθούν με αυτή.
  • Τα churros είναι έτοιμα, μπορώ όμως να τα συνοδεύσω αν θέλω με σάλτσα σοκολάτας.
  • Για να τη φτιάξω τεμαχίζω τη σοκολάτα, τη βάζω σε ένα μπολ μαζί με τη γλυκόζη, τη βανίλια, το αλάτι, σκεπάζω με μεμβράνη και το βάζω να ζεσταθεί στο φούρνο μικροκυμάτων (χαμηλότερη θερμοκρασία για 1 λεπτό).
  • Ανακατεύω και χρειαστεί επαναλαμβάνω.
  • Όταν λιώσει όλο το μείγμα, προσθέτω σταδιακά το γάλα (ζεστό όχι καυτό) μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή ρευστότητα (όσο κρυώσει θα γίνεται πιο πηχτή).
  • Σερβίρω τα churros παρέα με τη σοκολατένια σάλτσα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

  • *Γίνονται απίθανα και στο air-fryer, στην περίπτωση αυτή τα ραντίζω με έλαιο.
  • ** Μπορώ να τα βάλω στην κατάψυξη και αφού παγώσουν να τα ξεκολλήσω και να τα βάλω σε zip σακούλα. Τα τηγανίζω έπειτα απευθείας χωρίς ξεπάγωμα.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Calories: 40kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 1g | Fat: 2g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 0.1g | Monounsaturated Fat: 1g | Trans Fat: 0.1g | Cholesterol: 13mg | Sodium: 30mg | Potassium: 7mg | Fiber: 0.1g | Sugar: 3g | Vitamin A: 65IU | Vitamin C: 0.002mg | Calcium: 3mg | Iron: 0.2mg

ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram