Τσιπς από φακές, τραγανά και αρωματικά, χωρίς γλουτένη, φουλ στην πρωτεΐνη και vegan, τι άλλο θες;
Είναι πεντανόστιμα, γίνονται εύκολα και φυσικά επιδέχονται άπειρους γευστικούς πειραματισμούς ανάλογα τα αρωματικά που θα χρησιμοποιήσεις. Χωρίς πολλά λίπη, γίνονται στο φούρνο, εύκολα και καθαρά. Πολύ θρεπτικά και χορταστικά συνδύασε τα με ένα ή διάφορα ντιπ και θα ενθουσιαστείς.
Φτιάξε τη συνταγή, δημοσίευσε τη φωτογραφία στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Τσιπς από φακές φουλ στην πρωτεΐνη
Τσιπς από φακές φουλ στην πρωτεΐνη
5 from 3 votes
Χρόνος
Προετοιμασίας
15 Λεπ.
Χρόνος
Μαγειρέματος
35 Λεπ.
Συνολικός
Χρόνος
50 Λεπ.
Πιάτο Σνακ
Μερίδες 2 Μερίδες
Θερμίδες 382

Υλικά

  • 180 γρ κόκκινες φακές (1 κούπα)
  • 130 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κγ αλάτι
  • 1 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 2 κγ ρίγανη

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μπολ βάζω τα φακές και γεμίζω με νερό να τις καλύπτει 2-3 εκ. Τις αφήνω να μουλιάσουν για 3 ώρες.
  • Τις στραγγίζω και τις ρίχνω στο μπλέντερ μαζί με 130 ml νερό, το αλάτι, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και τα αλέθω όλα μαζί καλά μέχρι να γίνουν κρέμα.
  • Αδειάζω το μείγμα σε λαδόκολλα στο ταψί (30x40 εκ), και το απλώνω όσο πιο λεπτό γίνεται στο ίδιο πάχος.
  • Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στον αέρα για 15 λεπτά (να είναι ψημένο αλλά μαλακό).
  • Βγάζω από το φούρνο, κόβω, οριζόντια, κάθετα και διαγώνια δημιουργώντας τρίγωνα κομμάτια.
  • Τα μεταφέρω ένα-ένα στη σχάρα (χωρίς να καλύπτει το ένα το άλλο) και τα βάζω για 2η φορά στο φούρνο μειώνοντας στους 180°C, στον αέρα για 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά.
  • Τα σερβίρω μαζί με κάποιο ντιπ για να τα βουτάω (δες ΕΔΩ ντιπ για να τα συνοδεύσεις)
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Calories: 382kcal | Carbohydrates: 55g | Protein: 23g | Fat: 8g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 590mg | Potassium: 872mg | Fiber: 28g | Sugar: 2g | Vitamin A: 52IU | Vitamin C: 4mg | Calcium: 69mg | Iron: 7mg