CHEESECAKE ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Cheesecake με μυζήθρα και κομμάτια σοκολάτας

Cheesecake με μυζήθρα και κομμάτια σοκολάτας, στην Κρητική βερσιόν του, με το ντόπιο διάσημο τυρί μας.

Εύκολη και γρήγορη η προετοιμασία του, μετά ψήσιμο στο φούρνο και το απολαμβάνουμε ζεστό ή κρύο με τα κομμάτια της τραγανής σοκολάτας να σπάνε στο στόμα!

Φτιάξε το και στείλε τη φωτογραφία του στο Facebook ή στο Instagram με hashtag #paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories μας!

Πολλά από τα σκεύη που χρησιμοποιώ μπορείς να τα βρεις στο PAXXISHOP
Cheesecake με μυζηθρα
Cheesecake με μυζηθρα
Εκτύπωση Συνταγής
0 from 0 votes
Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος50 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος1 Ωρ. 10 Λεπ.
Πιάτο: ΓΛΥΚΟ
Μερίδες: 12 Κομμάτια
Θερμίδες: 286kcal

Εξοπλισμός

  • ΤΑΨΙ: ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 24 ΕΚ.

Συστατικά

  • 800 γρ γλυκιά νωπή μυζήθρα
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα από φλούδα ενός πορτοκαλιού
  • 190 γρ άχνη ζάχαρη
  • 100 γρ σταγόνες κουβερτούρας

Οδηγίες

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τη μυζήθρα και ενσωματώνω ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας με το μίξερ ή το σύρμα.
  • Προσθέτω τα αρωματικά, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Συνεχίζω ρίχνοντας σταδιακά την άχνη στο μείγμα.
  • Τέλος βάζω τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύω να κατανεμηθούν ομοιόμορφα στο μείγμα.
  • Το ρίχνω σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος ισιώνοντας την επιφάνεια του.
  • Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180*C μέχρι να χρυσίσει και ψηθεί για περίπου 50 λεπτά.
  • Βγάζω από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει 30 λεπτά πριν το κόψω σε κομμάτια για να σερβίρω.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 286kcal | Carbohydrates: 24g | Protein: 9g | Fat: 17g | Saturated Fat: 10g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 3g | Cholesterol: 55mg | Sodium: 151mg | Potassium: 138mg | Fiber: 1g | Sugar: 19g | Vitamin A: 85IU | Vitamin C: 1.3mg | Calcium: 15mg | Iron: 0.8mg
2019-10-31T14:00:07+02:0031 Οκτωβρίου 2019|Γλυκά, Κέικ - Τάρτες, ΣΥΝΤΑΓΕΣ|

Leave A Comment