Cheesecake με μυζήθρα και κομμάτια σοκολάτας
Cheesecake με μυζήθρα και κομμάτια σοκολάτας, στην Κρητική βερσιόν του, με το ντόπιο διάσημο τυρί μας.
Εύκολη και γρήγορη η προετοιμασία του, μετά ψήσιμο στο φούρνο και το απολαμβάνουμε ζεστό ή κρύο με τα κομμάτια της τραγανής σοκολάτας να σπάνε στο στόμα!
Φτιάξε το και στείλε τη φωτογραφία του στο Facebook ή στο Instagram με hashtag #paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories μας!
Χρόνος Προετοιμασίας 20 Λεπτά Λεπ. Χρόνος Μαγειρέματος 50 Λεπτά Λεπ. Συνολικός Χρόνος 1 Ώρα Ωρ. 10 Λεπτά Λεπ.
Μερίδες: 12 Κομμάτια
Θερμίδες: 286 kcal
800 γρ γλυκιά νωπή μυζήθρα 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 2 κγ εκχύλισμα βανίλιας ξύσμα από φλούδα ενός πορτοκαλιού 190 γρ άχνη ζάχαρη 100 γρ σταγόνες κουβερτούρας
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τη μυζήθρα και ενσωματώνω ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας με το μίξερ ή το σύρμα.
Προσθέτω τα αρωματικά, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Συνεχίζω ρίχνοντας σταδιακά την άχνη στο μείγμα.
Τέλος βάζω τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύω να κατανεμηθούν ομοιόμορφα στο μείγμα.
Το ρίχνω σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος ισιώνοντας την επιφάνεια του.
Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180*C μέχρι να χρυσίσει και ψηθεί για περίπου 50 λεπτά.
Βγάζω από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει 30 λεπτά πριν το κόψω σε κομμάτια για να σερβίρω.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!
Calories: 286 kcal | Carbohydrates: 24 g | Protein: 9 g | Fat: 17 g | Saturated Fat: 10 g | Polyunsaturated Fat: 1 g | Monounsaturated Fat: 3 g | Cholesterol: 55 mg | Sodium: 151 mg | Potassium: 138 mg | Fiber: 1 g | Sugar: 19 g | Vitamin A: 85 IU | Vitamin C: 1.3 mg | Calcium: 15 mg | Iron: 0.8 mg