Το trend καλοκαιρινό γλυκό της ανάποδης τάρτας με σφολιάτα και ανανά, θυμίζει γλυκιά φρουτένια τάρτα σε ατομικό σχήμα, αλλά γίνεται γρήγορα και απλά.Έτσι, δεν χρειάζεται προετοιμασία και μπορείς εύκολα να έχεις το γλυκό αυτό με όποιο φρούτο θέλεις, αφού ταιριάζει εκπληκτικά και με βερίκοκα ή ροδάκινα, ακόμα και με φράουλα ή κεράσια. Μπορεί να πάει και ένα βήμα παρακάτω, αν έχεις καλεσμένους, αφού μπορεί να σερβιριστεί με μια μπάλα παγωτό από πάνω και θα γίνει ποίημα!Εγώ χρησιμοποίησα τον ανανά, που όταν είναι ώριμος βγάζει μια απίστευτη γλύκα και μπορούμε να βάλουμε και φρούτα κομπόστας για να το φτιάχνουμε κάθε εποχή. Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!
Υλικά
- 400 γρ. φύλλο σφολιάτας (1 τμχ )
- 3 κ.σ. μέλι
- 6 φέτες ανανά*
- 3 κ.γ. ζάχαρη
- 1 μικρό αυγό για επάλειψη
- Άχνη για γαρνίρισμα
Οδηγίες
- Απλώνω το φύλλο σφολιάτας και το κόβω σε 6-8 ορθογώνια κομμάτια (ανάλογα πόσο μεγάλα είναι τα κομμάτια του φρούτου).
- Βάζω στο ταψί αντικολλητικό χαρτί και με το κουτάλι απλώνω ανάλογα με την ποσότητα των κομματιών, αντίστοιχα σε κάθε ένα με ½ κουταλιά της σούπας μέλι αφήνοντας περιθώριο μεταξύ τους.
- Πάνω στο μέλι βάζω από 1 ροδέλα ανανά, την πασπαλίζω με ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και τη σκεπάζω με το φύλλο της σφολιάτας.
- Πιέζω καλά τις άκρες να κλείσουν, πρώτα με τα δάχτυλά και μετά με τα δόντια του πιρουνιού.
- Χτυπάω το αυγό με 1 κουταλιά της σούπας νερό και με ένα πινέλο αλείφω τις σφολιάτες.
- Βάζω το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 18-20 λεπτά (να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα).
- Βγάζω και μετά από 5 λεπτά να σερβίρω πασπαλίζοντας λίγη άχνη ζάχαρη από πάνω.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
- *Μπορώ να χρησιμοποιήσω αντί ανανά, ροδάκινο, βερίκοκο, φράουλα, κεράσι, μήλο ή αχλάδι σε φέτες, φρέσκα ή κονσέρβας (σε αυτή την περίπτωση τα στραγγίζω πρώτα καλά και τα ταμπονάρω με απορροφητικό χαρτί).
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 423kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 5g | Fat: 25g | Saturated Fat: 6g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 14g | Sodium: 166mg | Potassium: 47mg | Fiber: 1g | Sugar: 15g | Vitamin A: 1IU | Vitamin C: 0.1mg | Calcium: 8mg | Iron: 2mg