Το θες για brunch ή για πρόχειρο γεύμα; Όποια ώρα κι αν πεινάσεις, το αλμυρό pancake με φέτα στην τοστιέρα θα σε χορτάσει.Κριτσανιστό απ’ έξω, με τη μεσογειακή γεύση της ρίγανης, ζουμερή ντοματούλα, όξινες ελίτσες και λιωμένη φέτα μέσα, τα υλικά από μόνα τους εγγυώνται τη νοστιμιά του. Εύκολο, με υλικά που έχεις στην κουζίνα, το ξεχωριστό pancake- τοστ μπορεί να πάρει μια θέση στα γεύματα σου! Έφτιαξες τη συνταγή; Δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Υλικά
- 200 ml γάλα
- 2 αυγά
- 20 ml λάδι
- 180 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 8 γρ μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- ½ κγ ρίγανη
Για τη γέμιση:
- ½ ντομάτα κομμένη καρέ στραγγισμένη
- 20 γρ φέτα
- 3 ελιές τεμαχισμένες
- Λάδι ή βούτυρο για επάλειψη
Οδηγίες
- Στο μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά με το γάλα και το λάδι.
- Ενσωματώνω στο αλεύρι το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ρίγανη και τα ρίχνω σταδιακά στο μείγμα των αυγών.
- Αφήνω για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Αλείφω την τοστιέρα (20x11 εκ) με λίγο βούτυρο ή λάδι και Βάζω 1 ½ κουτάλα της σούπας από το μείγμα (να καλύψει τη βάση).
- Πασπαλίζω διάσπαρτα τα κομμάτια της ντομάτας, θρυμματίζω τη φέτα και απλώνω τις ελιές.
- Σκεπάζω τα υλικά με το μείγμα, κλείνω την τοστιέρα και ψήνω (ανάλογα την ένταση της συσκευής, μέτρια ένταση) μέχρι να πάρει σκούρο καστανό χρώμα εξωτερικά το pancake.
- Συνεχίζω όμοια με το υπόλοιπο μείγμα.
- Βγάζω και σερβίρω αμέσως!
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 570kcal | Carbohydrates: 77g | Protein: 20g | Fat: 20g | Saturated Fat: 6g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 185mg | Sodium: 265mg | Potassium: 780mg | Fiber: 3g | Sugar: 6g | Vitamin A: 647IU | Vitamin C: 3mg | Calcium: 395mg | Iron: 6mg