ΑΛΜΥΡΑ CUPCAKES ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΣΥΚΑ

Αλμυρά cupcakes με φέτα και σύκα

Το πιο καλοκαιρινό απεριτίφ παρέα με το ποτό, σαν ορεκτικό με το φαγητόαλλά και σαν κολατσιό ή ακόμα και πρωινό τα αλμυρά cupcakes με φέτα και σύκα είναι απολαυστικά.
Το αλμυρό και το γλυκό μπλέκονται σε ένα συναρπαστικό συνδυασμό!
Το φρυγανιστό ψωμί γεμίζει με την αλμυρή φέτα ΔΩΔΩΝΗ και συμπληρώνεται με τα γλυκά σύκα. Το μπαλσάμικο ενώνει τις δύο αντίθετες γεύσεις και το θυμάρι ολοκληρώνει αυτό το εκπληκτικό ορεκτικό.
αλμυρά cupcakes με φέτα και σύκα
αλμυρά cupcakes με φέτα και σύκα
Εκτύπωση Συνταγής
5 from 1 vote
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος25 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος35 Λεπ.
Πιάτο: Συνοδευτικό
Μερίδες: 12 Κομμάτια
Θερμίδες: 205kcal

Εξοπλισμός

  • Ταψί για cupcakes
  • Μικρό μπολ
  • Κουπ πατ διαμέτρου 10 εκ.

Υλικά

  • 280 γρ φέτα ΔΩΔΩΝΗ
  • 1 ½ ΚΣ γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό κλασικό πλήρες
  • 12 μικρά σύκα ή 6 μεγάλα
  • 12 φέτες ψωμί του τοστ
  • 2 ΚΣ ελαιόλαδο
  • ½ κγ πιπέρι
  • 1 κγ θυμάρι
  • 3 ΚΣ κρέμα μπαλσάμιου ή μέλι
  • λίγα κλαδάκια από φρέσκο θυμάρι για γαρνίρισμα

Οδηγίες

  • Κόβω με κουπ-πατ το ψωμί του τοστ σε διάμετρο 10 εκ.
  • Για τη γέμιση σε ένα μπολ θρυμματίζω τη φέτα ΔΩΔΩΝΗ, προσθέτω το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό κλασικό, 1ΚΣ ελαιόλαδο, το πιπέρι και 1 κγ θυμάρι.
  • Με ένα πιρούνι ενώνω όλα τα υλικά φτιάχνοντας ένα πηχτό μείγμα.
  • Ανάλογα το μέγεθος των σύκων μπορώ να τα χρησιμοποιήσω ολόκληρα ή αν είναι μεγάλα τα μισά. Τα πλένω και τα κόβω σταυρωτά στα τέσσερα, όχι όμως μέχρι το τέλος ώστε να συγκρατούνται μεταξύ τους.
  • Στο ειδικό ταψί με τις θήκες των cupcakes, τις λαδώνω ελαφρά και τοποθετώ μέσα τους τις φέτες του τοστ πιέζοντας να πάρουν το σχήμα τους.
  • Γεμίζω 1 ½ ΚΣ από το μείγμα της φέτας σε κάθε ένα.
  • Βάζω από ένα σύκο, το ανοίγω και στη μέση τοποθετώ από ½ κγ από τη γέμιση στη μέση του φρούτου.
  • Ραντίζω με λίγη κρέμα μπαλσάμικου, με λίγο έξτρα ελαιόλαδο και τα ψήνω στο φούρνο, στους 180* C για 20-25 λεπτά.
  • Τα βγάζω, τα αφήνω να κρυώσουν και να σταθούν 5 λεπτά, γαρνίρω με λίγο φρέσκο θυμάρι και σερβίρω.

Η συνταγή είναι σε συνεργασία με την ΔΩΔΩΝΗ

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

    Διατροφικά Στοιχεία

    Calories: 205kcal | Carbohydrates: 27g | Protein: 6g | Fat: 8g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 21mg | Sodium: 392mg | Potassium: 180mg | Fiber: 3g | Sugar: 15g | Vitamin A: 169IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 172mg | Iron: 1mg