ΑΛΜΥΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ

Αλμυρό Χριστουγεννιάτικο δέντρο σφολιάτας

Αφού η σοκολατένια βερσιόν του χριστουγεννιάτικου δέντρου από σφολιάτα σας ενθουσίασε, έγινε η συνήθεια των γιορτών, έρχεται η αλμυρή εκδοχή του.
Τραγανή σφολιάτα τυλίγει την κρέμα τυρί μαζί με ένα συνονθύλευμα μεσογειακών γεύσεων. Λιαστή ντομάτα, ελιές, ζαμπόν, τυρί και αρωματική ρίγανη γεμίζουν τα κλαδιά του δέντρου που θα γίνει μάχη για να προλάβεις.
Και δεν το συζητώ ότι είναι ότι καλύτερο, για όταν θα βρεθούμε ξανά με τους φίλους μας!
Φτιάξε το και δημοσίευσε τη φωτογραφία σου στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας tag @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories μας!
Πολλά από τα σκεύη που χρησιμοποιώ μπορείς να τα βρεις στο PAXXISHOP
Αλμυρό Χριστουγεννιάτικο δέντρο σφολιάτας
Αλμυρό Χριστουγεννιάτικο δέντρο σφολιάτας
Εκτύπωση Συνταγής
4.45 from 9 votes
Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος20 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος35 Λεπ.
Πιάτο: Πρόχειρο γεύμα
Μερίδες: 4 Μερίδες
Θερμίδες: 1319kcal

Εξοπλισμός

  • Ταψί 30x40 εκ

Υλικά

  • 800 γρ φύλλο σφολιάτας (2 φύλλα)
  • 170 γρ κρέμα τυρί
  • 30 γρ καπνιστό ζαμπόν (1 μεγάλη φέτα), κομμένο καρέ
  • 4 ελιές κομμένες σε ροδέλες χωρίς κουκούτσι
  • 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 40 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • ¼ κγ ρίγανη
  • 1 κγ σουσάμι

Οδηγίες

  • Απλώνω πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί το πρώτο φύλλο σφολιάτας.
  • Κόβω ένα τρίγωνο σε σχήμα δέντρου και τον κορμό στο κάτω μέρος και απλώνω πάνω του την κρέμα τυρί.
  • Ραντίζω με τη ρίγανη και απλώνω διάσπαρτα τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, και τα κομματάκια του ζαμπόν.
  • Πασπαλίζω τη μισή ποσότητα της παρμεζάνας.
  • Καλύπτω από πάνω με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέζω να κολλήσει στο κάτω φύλλο περιμετρικά και στην γέμιση ώστε να διαγράφεται το σχήμα του δέντρου.
  • Παίρνοντας σαν οδηγό το κάτω σχήμα κόβω και το δεύτερο όμοια.
  • Στο φύλλο που περισσεύει κόβω με κουπ-πατ αστεράκια.
  • Κόβω οριζόντιες λωρίδες από το κέντρο του τριγώνου προς τα έξω αφήνοντας στη μέση ένα νοητό κορμό σχηματίζοντας με αυτό τον τρόπο τα κλαδιά του δέντρου.
  • Στριφογυρίζω το κάθε κλαδί και αλείφω όλη τη σφολιάτα με ένα χτυπημένο ελαφρά αυγό.
  • Τοποθετώ ένα αστέρι στην κορυφή του δέντρου και τα υπόλοιπα διάσπαρτα. Τα αλείφω κι αυτά με αυγό και ρίχνω το σουσάμι και την υπόλοιπη παρμεζάνα.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά, μόλις ροδίσει το φύλλο είναι έτοιμο.
  • Βγάζω από το φούρνο, αφήνω 5 λεπτά να κρυώσει και σερβίρω αμέσως.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 1319kcal | Carbohydrates: 94g | Protein: 23g | Fat: 96g | Saturated Fat: 30g | Cholesterol: 58mg | Sodium: 951mg | Potassium: 280mg | Fiber: 3g | Sugar: 4g | Vitamin A: 682IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 185mg | Iron: 6mg