Αλμυρά muffins αφράτα και τυρένια γεμίζουν το στόμα απόλαυση όλες τις ώρες της μέρας, από το πρωί συνοδεύοντας το ρόφημα σου, μέχρι το βράδυ όταν θέλεις κάποιο σνακ να σε χορτάσει. Εύκολα και χωρίς ιδιαίτερα εργαλεία και προετοιμασία γίνονται σε 15 λεπτάκια, τα βάζεις στο φούρνο και είναι έτοιμα να τα γευτείς μόλις βγουν. Είναι νόστιμα ζεστά αλλά και κρύα! Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!
Υλικά
- 4 αυγά μέτρια σε θερμοκρασία δωματίου
- 80 ml ελαιόλαδο
- 110 γρ στραγγιστό γιαούρτι
- 135 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/8 κ.γ. πιπέρι
- ½ κ.γ. αλάτι
- 40 γρ φέτα θρυμματισμένη
- 50 γρ τσένταρ τριμμένο
- 100 γρ (4 φέτες) ζαμπόν ή γαλοπούλα σε καρέ
Οδηγίες
- Πρώτα χτυπάω με το σύρμα τα αυγά να αφρατέψουν.
- Προσθέτω το ελαιόλαδο και το γιαούρτι ανακατεύοντας.
- Σε άλλο μπολ ενώνω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το πιπέρι και το αλάτι και τα ρίχνω σε δόσεις στο μείγμα των αυγών.
- Θρυμματίζω τη φέτα, βάζω το τριμμένο τυρί, το ζαμπόν ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
- Βουτυρώνω τα φορμάκια και τα γεμίζω με το μείγμα.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C, για 35-40 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Τα βγάζω από το φούρνο, αφήνω 5 λεπτά να κρυώσουν πριν τα βγάλω από τα φορμάκια και τα σερβίρω ζεστά και κρύα.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 287kcal | Carbohydrates: 16g | Protein: 12g | Fat: 19g | Saturated Fat: 5g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 10g | Trans Fat: 0.01g | Cholesterol: 115mg | Sodium: 490mg | Potassium: 164mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 232IU | Calcium: 130mg | Iron: 2mg