Τσικονοπέμπτη χωρίς τσικνιστό κρέας δεν γίνεται. Μια διαφορετική επιλογή για το τραπέζι μας είναι τα ζουμερά καπνιστά παϊδάκια με σάλτσα.

Μπορούμε να τα ψήσουμε στα κάρβουνα που είναι το ιδανικό, αλλά και στον φούρνο γίνονται εξαίσια, πολύ εύκολα και συμπληρώνουν τέλεια το γεύμα ή δείπνο της αποκριάς.
Ζουμερά καπνιστά χοιρινά παϊδάκια
Ζουμερά καπνιστά χοιρινά παϊδάκια
No ratings yet
Χρόνος
Προετοιμασίας
5 Λεπτά
Χρόνος
Μαγειρέματος
1 Ώρα 30 Λεπτά
Συνολικός
Χρόνος
1 Ώρα 35 Λεπτά
Πιάτο Κυρίως Πιάτο
Μερίδες 17 Κομμάτια
Θερμίδες 181

Υλικά

  • 1 κιλό καπνιστά χοιρινά παϊδάκια

Για τη σάλτσα:

  • 200 ml λευκό κρασί
  • 200 ml νερό
  • 1 κλαδί δεντρολίβανο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
  • 1 ΚΣ βούτυρο
  • 1 ΚΣ κόρν φλάουερ

Οδηγίες
 

  • Ρίχνω στο ταψί το κρασί, το νερό, το κλαδάκι δεντρολίβανου και το σκόρδο.
  • Από πάνω τοποθετώ τη σχάρα και πάνω τις απλώνω τα καπνιστά παϊδάκια.
  • Σκεπάζω το ταψί μαζί με τη σχάρα με λαδόκολλα και σταθεροποιώ με σχοινί.
  • Τα βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C, στον αέρα για 1 ώρα.
  • Βγάζω από το φούρνο, αφαιρώ τη λαδόκολλα και στραγγίζω το ζουμί από το ταψί σε ένα κατσαρολάκι. Ξαναβάζω τη σχάρα με το ταψί στο φούρνο (χωρίς λαδόκολλα) στους 190*C, στον αέρα, για 30 λεπτά ακόμα.
  • Εν τω μεταξύ βάζω σε μέτρια φωτιά το κατσαρολάκι με το ζωμό.
  • Προσθέτω το βούτυρο και αφού διαλύσω σε λίγο κρύο νερό (30ml) το κόρν φλάουερ, το ρίχνω κι αυτό μέσα. Ανακατεύω απαλά μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα.
  • Βγάζω τα παϊδάκια από το φούρνο, τα σερβίρω μαζί με τη σάλτσα σε μπολ δίπλα τους.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Calories: 181kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 9g | Fat: 14g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 49mg | Sodium: 55mg | Potassium: 151mg | Sugar: 1g | Vitamin A: 21IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 10mg | Iron: 1mg

ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram