Αλμυρά muffins με λαχανικά, εύκολα, γρήγορα για όλες τις ώρες από το πρωί μέχρι το βράδυ που μπορούμε να απολαύσουμε και να πάρουμε μαζί μας παντού.Με πολλές παραλλαγές που μπορούμε να δημιουργήσουμε είτε στα λαχανικά, είτε στα τυριά ανάλογα τις προτιμήσεις μας.Ένα είναι σίγουρο ότι μέσα σε λιγότερο από μια ώρα είναι έτοιμα με τη φέτα ΔΩΔΩΝΗ να τους δίνει την ξεχωριστή νοστιμιά της.
Υλικά
- 200 γρ αλεύρι μαλακό
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ κλασικό
- 100 ml ηλιέλαιο
- 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 80 γρ φέτα ΔΩΔΩΝΗ σε κυβάκια
- 2 κολοκυθάκια
- 12 μίνι ντοματίνια
- 1/4 κγ αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
Οδηγίες
- Τρίβω δύο μικρά κολοκυθάκια.
- Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια ένταση φωτιά, σοτάρω τα τριμμένα κολοκυθάκια να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Σε μέτριο μπολ αναμειγνύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και πιπέρι και τη φέτα ΔΩΔΩΝΗ σε κυβάκια ή θρυμματισμένη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ κλασικό, το ηλιέλαιο και το μπολ με τα άλευρα.
- Τέλος ρίχνω τα κολοκυθάκια και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα.
- Κόβω ένα κολοκυθάκι σε λεπτές οριζόντιες φέτες, κάθε φέτα κόβω πάλι στη μέση και δημιουργώ ροζέτες (τυλίγοντας κάθε μια).
- Γεμίζω με 2 ΚΣ από μείγμα τις θήκες των muffins (αφού πρώτα έχουμε λαδώσει απαλά και έχουμε αλευρώσει) και γαρνίρω με 1 ροζέτα κολοκυθάκι και 1 ντοματίνι.
- Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180*C για 30 περίπου λεπτά.
- Βγάζω από το φούρνο, αφήνω να κρυώσουν για 30 λεπτά και σερβίρω.
* Η συνταγή είναι σε συνεργασία με τη ΔΩΔΩΝΗ
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 182kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 6g | Fat: 11g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 47mg | Sodium: 148mg | Potassium: 338mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 236IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 130mg | Iron: 1mg