Οι κρέμες των παιδικών χρόνων που γίνονται στη στιγμή, τώρα μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας τα μείγματα και σε 5 λεπτά να την γευόμαστε στην κλασική γεύση βανίλιας είτε στο απαράμιλλο σοκολατένιο κακάο.
Γεμάτες γλυκές αναμνήσεις, ζεστές ή κρύες το ίδιο απολαυστικές!
Φυσικά μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε για ευκολία και στα γλυκά μας και να τις αποθηκεύουμε στο ντουλάπι μας.
[bsa_pro_ad_space id=4]ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΒΑΝΙΛΙΑ
ΠΟΣΟΤΗΤΑ:
300 ΓΡ
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:
5 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
7 ΛΕΠΤΑ
ΥΛΙΚΑ
- 60 γρ κόρν φλάουρ
- 35 γρ γάλα σκόνη
- 55 γρ άχνη ζάχαρη
- 1 βανιλίνη
- ½ κγ αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ βάζω το κορν φλάουρ, το γάλα σε σκόνη, την άχνη, τη βανιλίνη και το αλάτι ανακατεύοντας τα πολύ καλά.
- Μεταφέρω το μείγμα σε αεροστεγώς κλειστό βάζο και το αποθηκεύω στο ντουλάπι.
- Για να φτιάξω μια μερίδα κρέμα βάζω μια φλιτζάνα γάλα (240 ml) σε ένα κατσαρολάκι και μέσα του διαλύω 5 ½ ΚΣ (40 γρ) άνθος αραβοσίτου βανίλια.
- Το τοποθετώ στην εστία σε μέτρια ένταση και ανακατεύω απαλά μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα κρέμας.
- Σερβίρω αμέσως, μπορώ να γαρνίρω με λίγη κανέλα και τρώγεται ζεστή και κρύα.
ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΚΑΚΑΟ
ΠΟΣΟΤΗΤΑ:
345 ΓΡ
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:
5 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
7 ΛΕΠΤΑ
ΥΛΙΚΑ
- 60 γρ κόρν φλάουρ
- 35 γρ γάλα σκόνη
- 50 γρ άχνη ζάχαρη
- 25 γρ κακάο σκόνη
- 1 βανιλίνη
- ½ κγ αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ βάζω το κορν φλάουρ, το γάλα σε σκόνη, την άχνη, το κακάο, τη βανιλίνη και το αλάτι ανακατεύοντας τα πολύ καλά.
- Μεταφέρω το μείγμα σε αεροστεγώς κλειστό βάζο και το αποθηκεύω στο ντουλάπι.
- Για να φτιάξω μια μερίδα κρέμα βάζω μια φλιτζάνα γάλα (240 ml) σε ένα κατσαρολάκι και μέσα του διαλύω 5 ½ ΚΣ (40 γρ) άνθος αραβοσίτου βανίλια.
- Το τοποθετώ στην εστία σε μέτρια ένταση και ανακατεύω απαλά μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα κρέμας.
- Σερβίρω αμέσως, μπορώ να γαρνίρω με λίγη άχνη και τρώγεται ζεστή και κρύα.