Είναι η γεύση που αιχμαλωτίζει το καλοκαίρι σε κάθε κουταλιά και γοητεύει με τη δροσερή του ένταση.Το τζατζίκι είναι το απόλυτο ελληνικό ντιπ, βελούδινο και αρωματικό, που μαγεύει όλους όσους το δοκιμάσουν. Αυτή η κλασική συνταγή, με τα αγνά υλικά και την απλή προετοιμασία, αποδεικνύει ότι η αυθεντική απόλαυση μπορεί να είναι απλή αλλά εκλεπτυσμένη. Ετοιμάσου να εντυπωσιάσεις και να κερδίσεις τις καρδιές όλων γύρω σου με αυτή την αναζωογονητική γευστική εμπειρία. Σέρβιρέ το με φρέσκο ψωμάκι, πίτα ή παξιμάδι και συνόδευσέ το τέλεια με ψητό αρνάκι, σουβλάκι ή ακόμα και απλά πιάτα όπως μια ομελέτα. Είναι η τέλεια συνύπαρξη δροσιάς, βελούδινης υφής και έντονης γεύσης σε κάθε μπουκιά.Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!
Υλικά
- 1 αγγουράκι (½ μεσαίο ή 1/3 μεγάλο) ,ξεφλουδισμένο, τριμμένο και στραγγισμένο
- 1 ½ - 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- ½ κ. σ. ξύδι
- 1 κ. γ. αλάτι
- ½ κ. γ. πιπέρι
- 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 5 – 6 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
- ψωμάκι ή πίτα ή παξιμάδι συνοδευτικό(προαιρετικό)
Οδηγίες
- Καθαρίζω και τρίβω το αγγούρι. Το στραγγίζω καλά είτε βάζοντας το σε μια πετσέτα κουζίνας φτιάχνοντας ένα πουγκί και σφίγγοντάς το , είτε σε ένα σουρωτήρι με τις παλάμες μου παίρνω λίγο λίγο και πιέζω καλά να βγάλει όλα τα υγρά του και το βάζω σε ένα μπολ.
- Προσθέτω το σκόρδο (αν το θέλω πιο πικάντικο βάζω 2 σκελίδες), το ελαιόλαδο, το ξύδι, το πιπέρι, το αλάτι και ανακατεύω.
- Αναμιγνύω στο μπολ και το γιαούρτι.
- Δοκιμάζω αν χρειάζεται αλάτι ή πιπέρι.
- Τέλος ρίχνω το ψιλοκομμένο άνηθο.
- Βάζω το τζατζίκι σε καλά κλεισμένο μπολ, στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα (διατηρείται στο ψυγείο για 5 μέρες).
- Σερβίρω με ψωμάκι, πίτα, παξιμάδι.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 178kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 13g | Fat: 11g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 8g | Trans Fat: 0.01g | Cholesterol: 6mg | Sodium: 628mg | Potassium: 246mg | Fiber: 0.4g | Sugar: 5g | Vitamin A: 54IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 147mg | Iron: 0.3mg