Καθαρίζω και τρίβω το αγγούρι. Το στραγγίζω καλά είτε βάζοντας το σε μια πετσέτα κουζίνας φτιάχνοντας ένα πουγκί και σφίγγοντάς το , είτε σε ένα σουρωτήρι με τις παλάμες μου παίρνω λίγο λίγο και πιέζω καλά να βγάλει όλα τα υγρά του και το βάζω σε ένα μπολ.
Προσθέτω το σκόρδο (αν το θέλω πιο πικάντικο βάζω 2 σκελίδες), το ελαιόλαδο, το ξύδι, το πιπέρι, το αλάτι και ανακατεύω.
Αναμιγνύω στο μπολ και το γιαούρτι.
Δοκιμάζω αν χρειάζεται αλάτι ή πιπέρι.
Τέλος ρίχνω το ψιλοκομμένο άνηθο.
Βάζω το τζατζίκι σε καλά κλεισμένο μπολ, στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα (διατηρείται στο ψυγείο για 5 μέρες).
Σερβίρω με ψωμάκι, πίτα, παξιμάδι.