ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ

 

Ντομάτες γεμιστές με τόνο

Καλοκαιρινό, ελαφρύ φαγητό σε μια διαφορετική εκδοχή με ψάρι, ντομάτες γεμιστές με τόνο.
Από τα αγαπημένα και για τα παιδιά που δεν συμπαθούν εύκολα τα ψάρια, χωρίς κόκκαλα, με ρύζι και ζουμερές γλυκές ντομάτες στο απόγειο της νοστιμιάς και της εποχής τους.
Ντομάτες γεμιστές με τόνο
Ντομάτες γεμιστές με τόνο
Εκτύπωση Συνταγής
0 from 0 votes
Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος1 Ωρ.
Συνολικός Χρόνος1 Ωρ. 30 Λεπ.
Πιάτο: Κυρίως γεύμα
Μερίδες: 8 Κομμάτια
Θερμίδες: 124kcal

Συστατικά

  • 8 ντομάτες ώριμες αλλά σφιχτές
  • 35 γρ ρύζι καρολίνα
  • 35 γρ ρύζι parboiled
  • ¼ κγ αλάτι
  • 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • ½ κόκκινη πιπεριά σε κομματάκια
  • 100 γρ τόνο σε ελαιόλαδο
  • ½ ΚΣ κάπαρη
  • 50 γρ γιαούρτι
  • 1 ΚΣ ελαιόλαδο
  • ½ κγ αλάτι
  • ¼ κγ πιπέρι
  • 70 γρ φέτα σε κυβάκια
  • λίγη φρυγανιά τριμμένη

Οδηγίες

  • Πλένω, στραγγίζω τα ρύζια (μπορώ να χρησιμοποιήσω και Arborio) και τα βάζω σε ένα κατσαρολάκι με νερό και ¼ κγ αλάτι να βράσουν σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, για 6-10 λεπτά (να μην βράσουν πλήρως) και σκεπάζω με καπάκι.
  • Όταν ετοιμαστούν τα στραγγίζω από το νερό και τα αφήνω να κρυώσουν.
  • Πλένω τις ντομάτες, κόβω το καπάκι τους και αδειάζω με ένα κουταλάκι την ψίχα τους σε ένα σουρωτήρι. Τοποθετώ τις ντομάτες μπρούμυτα στο ταψί.
  • Παίρνω 70 γρ από την ψίχα τους και την κόβω καρέ (σε κυβάκια).
  • Στραγγίζω τον τόνο από το ελαιόλαδο και με ένα πιρούνι τον σπάω στο μπολ.
  • Προσθέτω τα ρύζια, την ψίχα της ντομάτας, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμυδάκι, την κόκκινη πιπεριά σε κομματάκια, την κάπαρη που έχω τεμαχίσει στα δύο, το γιαούρτι, τη φέτα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύω πολύ καλά.
  • Γεμίζω τις ντομάτες με το μείγμα (όχι πλήρως), σκεπάζω με το καπάκι τους, ραντίζω με ελαιόλαδο και άλλο τόσο νερό στο ταψί.
  • Πασπαλίζω τα καπάκια από τις ντομάτες με λίγη τριμμένη φρυγανιά και βάζω το ταψί στο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα στους 200*C.
  • Όταν έχουν μαλακώσει οι ντομάτες, βγάζω το ταψί και αφήνω το φαγητό να κρυώσει για 15 λεπτά πριν σερβίρω με φρέσκο ψωμί.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 124kcal | Carbohydrates: 13g | Protein: 7g | Fat: 5g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 10mg | Sodium: 384mg | Potassium: 352mg | Fiber: 2g | Sugar: 4g | Vitamin A: 1329IU | Vitamin C: 27mg | Calcium: 64mg | Iron: 1mg
2020-05-17T20:42:55+03:0021 Αυγούστου 2018|Γεύματα, Θαλασσινά, Λαχανικά, ΣΥΝΤΑΓΕΣ|