Τι πιο ωραίο από το να ξεκινάει η μέρα μου με ένα γλυκό και νόστιμο πρωινό! Τώρα που ο καιρός αρχίζει να κρυώνει θέλω κάτι πιο « δυνατό» για να ξεκινήσω. Επειδή τις καθημερινές δεν προλαβαίνω να το ετοιμάσω, το οργάνωσα ένα πρωινό Σάββατου, οικογενειακά να δυναμώσουμε όλοι για να συνεχίσουμε.

Περιέχει αβγά και μπανάνες που τόσο τα παιδιά όσο και οι άντρες συνήθως τα αγαπάνε και χρησιμοποίησα το μέλι ως γλυκαντικό. Το παξιμάδι και τα καρύδια του δίνουν μια ιδιαίτερη γεύση, το κάνουν πιο υγιεινό με περισσότερες φυτικές ίνες.

[bsa_pro_ad_space id=4]

ΜΕΡΙΔΕΣ : 6 ΤΜΧ ΤΩΝ 10 ΕΚ

ΥΛΙΚΑ

  • 50 γρ. αλέυρι
  • 50 γρ. + 1,5 κ.σ.παξιμάδι θρυμματισμένο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Λίγο αλάτι
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • 110 γρ. γάλα
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • Λίγο βούτυρο για το τηγάνισμα
  • 25 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 4 μπανάνες
  • 3 κ.σ. ζάχαρη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Θρυμματίζουμε το παξιμάδι και ανακατεύουμε το αβγό ν’ αφρατέψει.
  2. Σ’ ένα μπολ βάζουμε 50 γρ. αλεύρι, τον ντάκο, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα’ αβγά, το γάλα, λίγο αλάτι και αναδεύουμε με το σύρμα ίσα να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.
  3. Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε οριζόντια στα δύο. βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο τη ζάχαρη και τις 3 κ.σ. θρυμματισμένο παξιμάδι. Πανάρω ένα ένα τα κομμάτια της μπανάνας.
  4. Σ’ ένα τηγάνι ρίχνουμε 2 – 3 κομματάκια βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Τότε προσθέτουμε τις μπανάνες αφήνουμε 1 – 2 λεπτά να καραμελώσουν ( παίρνουν ένα καφετί χρώμα) και γυρνάμε από την άλλη πλευρά να γίνει το ίδιο. Τις βγάζουμε από τη φωτιά σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια μπανάνας.
  5. Με λίγο βούτυρο αλείφω την επιφάνεια ενός αλλού τηγανιού και με μια κουτάλα ή εργαλείο παγωτού βάζουμε κουταλιές από το μίγμα. Δεν τις αγγίζουμε, αφήνουμε για 1 – 2 λεπτά και όταν πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα από κάτω γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά (που χρειάζεται λιγότερο χρόνο). Τοποθετούμε στο πιάτο σερβιρίσματος, προσθέτοντας από πάνω μια μπανάνα.
  6. Ρίχνουμε λίγο μέλι σε ένα μικρό κατσαρολάκι, να ζεσταθεί και να γίνει ρευστό. Περιχύνουμε με αυτό από πάνω την τηγανίτα με τη μπανάνα και ραντίζουμε με τα χοντροκομμένα καρύδια.