Skip to content
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • Γεύματα
      • Κρέας
      • Αλμυρές πίτες
      • Ζυμαρικά-Ρύζι
      • Λαχανικά
      • Συνοδευτικά
      • Θαλασσινά
      • Όσπρια
      • Πρόχειρο γεύμα – Σνακ
      • Σούπες
    • Γλυκά
      • Κέικ – Τάρτες
      • Μπισκότα – Κουλουράκια
      • Σιροπιαστά
      • Ατομικά
      • Τούρτες
      • Παγωτά
      • Τσουρέκια
    • Πρωινά
      • Αλμυρά – Ψωμιά
      • Γλυκά
    • Σαλάτες
    • Πως φτιάχνω
    • Ροφήματα
    • Εποχικά
      • Χριστούγεννα
      • Πάσχα
      • Σνακ για το σχολείο
      • Πάρτυ
      • Νηστίσιμα – Vegan
      • Γάμος – Βάφτιση
      • Παραδοσιακά
  • BLOG
  • paxxi Λογότυπο paxxi Λογότυπο paxxi Λογότυπο
  • ABOUT
  • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • Γεύματα
      • Κρέας
      • Αλμυρές πίτες
      • Ζυμαρικά-Ρύζι
      • Λαχανικά
      • Συνοδευτικά
      • Θαλασσινά
      • Όσπρια
      • Πρόχειρο γεύμα – Σνακ
      • Σούπες
    • Γλυκά
      • Κέικ – Τάρτες
      • Μπισκότα – Κουλουράκια
      • Σιροπιαστά
      • Ατομικά
      • Τούρτες
      • Παγωτά
      • Τσουρέκια
    • Πρωινά
      • Αλμυρά – Ψωμιά
      • Γλυκά
    • Σαλάτες
    • Πως φτιάχνω
    • Ροφήματα
    • Εποχικά
      • Χριστούγεννα
      • Πάσχα
      • Σνακ για το σχολείο
      • Πάρτυ
      • Νηστίσιμα – Vegan
      • Γάμος – Βάφτιση
      • Παραδοσιακά
  • BLOG
  • paxxi Λογότυπο paxxi Λογότυπο paxxi Λογότυπο
  • ABOUT
  • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Σταφιδωτά τα υγιεινά μπισκότα

Σταφιδωτά τα υγιεινά μπισκότα

Σταφιδωτά τα υγιεινά μπισκότα

Νηστίσιμα Σητειακά μπισκότα φτιαγμένα με υλικά της φύσης. Υγιεινή επιλογή για μπισκότα με πλούσια γλυκιά γέμιση και τραγανή ζύμη.
Πλούσια ζύμη λαδιού που μέσα της κλείνει σταφίδες, ξηρούς καρπούς και σουσάμι με τα αρώματα της κανέλας και του γαρύφαλλου.
Σταφιδωτά τα υγιεινά μπισκότα
 
Σταφιδωτά τα υγιεινά μπισκότα
Σταφιδωτά τα υγιεινά μπισκότα
4.17 from 12 votes
Εκτύπωση Pin Recipe
Χρόνος
Προετοιμασίας
30 Λεπτά Λεπ.
Χρόνος
Μαγειρέματος
40 Λεπτά Λεπ.
Συνολικός
Χρόνος
1 Ώρα Ωρ. 10 Λεπτά Λεπ.
Πιάτο Μπισκότα - Κουλουράκια
Μερίδες 70 Κομμάτια
Θερμίδες 137

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 360 ml ελαιόλαδο
  • 110 γρ ζάχαρη
  • χυμό 1 μεγάλου πορτοκαλιού
  • 80 ml ρακί
  • 1 ΚΣ μπέικιν πάουντερ
  • ½ κγ μαγειρική σόδα
  • 1 κιλό αλεύρι περίπου

Για τη γέμιση:

  • 200 γρ σταφίδες
  • 60 γρ καρύδια
  • 65 γρ αμύγδαλα
  • 75 γρ σουσάμι
  • 1 ΚΣ μέλι
  • 1 ΚΣ ελαιόλαδο
  • ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • 1 ½ κγ κανέλα
  • ½ κγ γαρύφαλλο σε σκόνη

Οδηγίες
 

  • Μουλιάζω για 10 λεπτά τις σταφίδες στο νερό.
  • Σε ένα μικρό τηγάνι καβουρδίζω το σουσάμι ελαφρά, μόλις αρχίσει να μυρίσει και να σκουραίνει το χρώμα του το βγάζω από τη φωτιά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το ελαιόλαδο, τη ρακί και τη ζάχαρη ανακατεύοντας τα να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Αφού κρατάω το ποτήρι με το χυμό πορτοκαλιού πάνω από το μπολ διαλύω μέσα του τη σόδα, αυτός θα φουσκώσει και θα αρχίσει να χύνεται έξω από το ποτήρι. Προσθέτω το χυμό στο μπολ και ανακατεύω.
  • Σε ένα μπολ με τη μισή ποσότητα αλευριού αναμιγνύω το μπέικιν πάουντερ.
  • Ρίχνω σταδιακά το αλεύρι στο μίγμα ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη σφιχτή που να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζω τη ζύμη με μια πετσέτα κουζίνας.
  • Ψιλοκόβω στο μούλτι το σουσάμι και έπειτα τα καρύδια με τα αμύγδαλα (να μην γίνουν σκόνη). Συνεχίζω λιώνοντας στο ίδιο μηχάνημα της σταφίδες.
  • Ρίχνω όλα τα αλεσμένα σε ένα καθαρό μπολ και προσθέτω το μέλι, το ξύσμα του πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και τα αρωματικά την κανέλα με το γαρύφαλλο.
  • Δημιουργείται μια σφιχτή μάζα που θέλει καλό ανακάτεμα για να γίνει ομοιογενείς.
  • Χωρίζω τη ζύμη σε ίσες μπάλες περίπου όσες χωράει η παλάμη μου (βγήκαν 7 μπάλες).
  • Σε μια ελαφριά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω απαλά μια μια την κάθε μπάλα ζύμης σε μακρόστενο σχήμα περίπου 25 x 10 εκ όχι πολύ λεπτή, περίπου ½ εκ πάχος.
  • Στη μέση και κατά μήκος τοποθετώ τη γέμιση την οποία πρώτα την έχω ζυγίσει και την έχω διαιρέσει σε 7 ίσα μέρη.
  • Κλείνω τη ζύμη διπλώνοντας το κάτω μέρος μέχρι τη μέση και αντίστοιχα το πάνω πάλι μέχρι τη μέση να ακουμπήσει το αντικρινό. Πιέζω με τα δάκτυλα την ένωση τους να κλείσει και να μην βγει η γέμιση έξω από τη ζύμη.
  • Τα βάζω στο ταψί με την ένωση προς τα κάτω και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* C στις αντιστάσεις για 35 – 40 λεπτά.
  • Τα βγάζω από το φούρνο, τα αφήνω να κρυώσουν 5 λεπτά και με ένα πριονωτό μαχαίρι ψωμιού τα κόβω μαλακά σε φέτες κάθετα, πάνω σε επιφάνεια κοπής.
  • Τα φυλάω σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Calories: 137kcal | Carbohydrates: 16g | Protein: 2g | Fat: 7g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 11mg | Potassium: 77mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 9IU | Vitamin C: 3mg | Calcium: 27mg | Iron: 1mg

ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram

Eirini Zevelaki2023-05-17T12:17:45+03:008 Σεπτεμβρίου 2016|

Σχετικά Άρθρα

Γλυκό ψυγείου πυραμίδα

Γλυκό ψυγείου πυραμίδα

1 Μαΐου 2025
Σοκολατάκια με γιαούρτι και βύσσινο

Σοκολατάκια με γιαούρτι και βύσσινο

27 Απριλίου 2025
Παξιμαδάκια με τσουρέκι

Παξιμαδάκια με τσουρέκι

24 Απριλίου 2025

ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

  • Γλυκό ψυγείου πυραμίδα
  • Σοκολατάκια με γιαούρτι και βύσσινο
  • Παξιμαδάκια με τσουρέκι

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

  • ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ PAXXI
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
  • BLOG
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • Γεύματα
  • Γλυκά
  • Πρωινά
  • Σαλάτες
  • Πως φτιάχνω
  • Ροφήματα
  • Εποχικά
© Copyright 2025 - All Rights Reserved
Page load link

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required
Go to Top