Ελικοειδή μπισκότα βανίλια – σοκολάτα, εντυπωσιακά για να τα κεράσουμε μαζί με τον καφέ αλλά και να συνοδεύσουν το γάλα των παιδιών.Αφράτα και βουτυρένια μπορούμε να τα προσφέρουμε και σε δώρο, σίγουρα θα καταναλωθούν άμεσα.
Υλικά
- 225 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 230 γρ ζάχαρη
- 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κγ βανίλια
- 350 γρ αλεύρι μαλακό
- ½ κγ μπέικιν πάουντερ
- 35 γρ κακάο
Οδηγίες
- Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο να μαλακώσει.
- Προσθέτω σταδιακά τη ζάχαρη.
- Ρίχνω το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Αναμιγνύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ενσωματώνω σιγά σιγά στο μείγμα.
- Χωρίζω το μίγμα σε δυο ίσα μέρη.
- Στο ένα προσθέτω το κακάο, ζυμώνοντας μέχρι να πάρει ομοιόμορφο σοκολατένιο χρώμα το μείγμα.
- Τυλίγω ξεχωριστά τις δυο ζύμες σε μεμβράνη και τις βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά (ή στην κατάψυξη για 10 λεπτά).
- Κόβω λωρίδες από κάθε ζύμη την κυλάω να γίνει χοντρό κορδόνι και κόβω περίπου ίσα κομματάκια.
- Δημιουργώ μπαλίτσες με τα κομματάκια και από τις δύο ζύμες.
- Παίρνω 4 μπάλες από τη βανίλια και άλλες τόσες από τη σοκολάτα.
- Τα βάζω ένα παρά ένα δηλαδή βανίλα-σοκολ-βανίλια-σοκολ κλπ συνολικά 8 μπάλες.
- Πιέζω να κολλήσουν μεταξύ τους από έξω προς το κέντρο.
- Τις περιστρέφω στις παλάμες μου σαν να θέλω να δημιουργήσω μπάλα. για να ενωθούν και να πάρουν το ελικοειδές σχήμα με τα διαφορετικά χρώματα.
- Δεν τα περιστρέφω πολύ ώρα γιατί δεν θέλω να ενωθούν τα δύο χρώματα και στο τέλος να γίνει ένα καφέ ενιαίο χρώμα.
- Τα βάζω με απόσταση σε λαδόκολλα στο ταψί και ψήνω στις αντιστάσεις στους 180*C για 13 – 15 λεπτά.
- Τα βγάζω, αφήνω να κρυώσουν τελείως πριν τα αποθηκεύσω.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 140kcal | Carbohydrates: 18g | Protein: 2g | Fat: 7g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 23mg | Sodium: 60mg | Potassium: 45mg | Fiber: 1g | Sugar: 8g | Vitamin A: 209IU | Calcium: 10mg | Iron: 1mg